Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολύμορφες παρεμβάσεις

Μη νομίζετε, όμως, ότι είναι και οι μοναδικές εφημερίδες, οι οποίες όχι μόνο ασχολούνται με όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ τον καιρό αυτό, αλλά και προσπαθούν να παρέμβουν και να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Χαρακτηριστικό είναι το κεντρικό άρθρο της χτεσινής «Ελευθεροτυπίας», που ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Οφείλει, όμως, η εσωκομματική αντιπολίτευση να μη ζητεί αορίστως αλλαγή της πολιτικής, αλλά να καταθέσει στο συνέδριο συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να εφαρμοστούν και να αποδώσουν, ώστε να αναστραφεί το κλίμα της λαϊκής δυσαρέσκειας και δυσφορίας...

Ευθέως, επίσης, ο Κ. Σημίτης προκαλεί και θέτει στο συνέδριο το δίλημμα: "Η θα πάτε με εμένα στις εκλογές ή αν έχετε καλύτερο, να τον υποδείξετε". Αυτή είναι η "ξεκάθαρη λύση" για να αρθεί η αμφισβήτησή του.

Ακούγονται, όμως, περίεργα πράγματα από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, για την αντιμετώπιση της πρόκλησης. Θα αμφισβητηθεί ο Κ. Σημίτης με "λευκό" κατά την ψηφοφορία της νομιμοποίησής του, χωρίς να προταθεί "άλλος καλύτερος". Θα ψηφίσουν, δηλαδή "όχι" στον κ. Κώστα Σημίτη, αλλά "όχι" και όποιον άλλον!

Αυτή η στάση σημαίνει φυγομαχία και ανευθυνότητα... Το "λευκό" υπέρ "ανύπαρκτου άλλου" θα είναι υπέρ του υπαρκτού Κώστα Καραμανλή».

Οχι, τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά να μη μας λένε, πως μόνον εμείς ισχυριζόμαστε, ότι η «εσωκομματική αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαφορετική πολιτική απ' αυτή της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ