Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συνεδριακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΤΣΙ ΠΟΥ το περιγράφει ο Ρέππας αυτό το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ («συνέδριο δημιουργικής σύνθεσης» κλπ.) αν δεν ξέρει κανένας τι γίνεται, του δημιουργείται η εντύπωση ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι μια ακαδημαϊκή διαδικασία. Ξέρετε, χαλαρούς ομιλητές στο βήμα κι από κάτω ελαφρά χειροκροτήματα επιδοκιμασίας..!

Ομως, επειδή τα έχουμε δει τα συνέδρια του «κινήματος» (κάτι μεταξύ σύναξης της φυλής των Μάο-Μάο και εξέδρας στον Ιππόδρομο), πραγματικά μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες προβλέψεις.

Οχι πως δεν έχουν τους τρόπους τους να τα βρίσκουν στο τέλος οι ΠΑΣΟΚοι, τους έχουν. Αλλά μέχρι να επιτευχθεί η «σύνθεση επί της κουτάλας της εξουσίας» γίνεται παγίως μεγάλο πανηγύρι.

Πάντως, είναι νωρίς ακόμα και γι' αυτό βλέπετε και ακούτε όλα τα κορυφαία και μη στελέχη να έχουν πάρει το μελιστάλαχτο ύφος τους και να διακηρύττουν τα περί ενότητας και άλλων τέτοιων πραγμάτων. Οσο θα πλησιάζει η ώρα όμως τόσο θα φουντώνει μέσα τους ο παλιός καλός «αυριανιστής», έστω και στην «εκσυγχρονιστική» εκδοχή του.

Υποθέτουμε ότι στο αυριανό Εκτελεστικό Γραφείο θα πάρουμε μια καλή γεύση για το πώς έχει πραγματικά η κατάσταση. Και πρέπει ίσως να δουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο ανοιχτής συνεδρίασης του οργάνου.

Τέτοια θεάματα δεν είναι σωστό να κρύβονται από τον ελληνικό λαό, που έχει αποδείξει εμπράκτως πόσο εκτιμά τις φαρσοκωμωδίες καταστάσεων!

ΠΑΝΤΩΣ, αυτός που σίγουρα χάρηκε ιδιαιτέρως με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που βρήκε ευκαιρία να επαναφέρει στο προσκήνιο την αγαπημένη του πρόταση περί σύσκεψης πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Καιρό είχε να το πει ομολογουμένως.

Αφού τόσες φορές που την έχει κάνει πια αυτή την πρόταση (επί παντός θέματος), πρέπει τέλος πάντων να ευαισθητοποιηθεί ο Κωστής Στεφανόπουλος και να συγκαλέσει μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, έτσι για να μην του μείνει απωθημένο του προέδρου του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ