Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΠΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκέντρωση - συζήτηση για την αντιπλημμυρική προστασία

Συγκέντρωση - συζήτηση για την αντιπλημμυρική προστασία διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Απρίλη στις 6 μ.μ., στην αίθουσα ΚΥΒΕ (Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι), η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Στο κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους επαγγελματοβιοτέχνες του κλάδου σημειώνουν:

« Οι πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, μας υπενθύμισαν με τον πιο οξυμένο τρόπο ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι σε προτεραιότητα για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, που κάθε χρόνο βρίσκονται στο έλεος των καιρικών φαινομένων και μετρούν καταστροφές στα νοικοκυριά τους, στα μαγαζιά τους, στις καλλιέργειές τους.

Η υλοποίηση υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εξασφαλίζει όχι μόνο δουλειά στους οικοδόμους και τους άλλους εργαζόμενους στις κατασκευές, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει τα λαϊκά νοικοκυριά από κινδύνους και καταστροφές.

Η σημερινή κατάσταση, η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας δεν είναι συνέπεια ενός κακού σχεδιασμού των εκάστοτε κυβερνήσεων. Οι λαϊκές ανάγκες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παραμένουν ακάλυπτες γιατί τα έργα που ιεραρχούνται επιλέγονται στη βάση των αναγκών της κερδοφορίας των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Ετσι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μεγάλα έργα και υποδομές που άφησαν τεράστια κέρδη στους κατασκευαστικούς ομίλους και για τη χρήση τους οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβό αντίτιμο.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία διοργάνωσης της σύσκεψης με στόχο την οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης μέτρων προς όφελος του λαού και σας καλούμε να πάρετε μέρος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org