Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΜΑ
Συγκέντρωση για την Υγεία στις 2 Απρίλη

Αγωνιστική συγκέντρωση για τα μπει τέρμα στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές Υγείας στη Δράμα διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς του νομού, την Πέμπτη 2 Απρίλη, στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Η αναγκαιότητα για την αγωνιστική δράση των εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας μαζί με το λαό της περιοχής αναδείχθηκε μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Δράμας του ΠΑΜΕ, για την προετοιμασία της συγκέντρωσης και επιβεβαιώνεται από τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και το ΠΕΔΥ.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ βάζουν την πρόταση στα σωματεία και τους φορείς και τους καλούν να αποφασίσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Να μπουν μπροστά στον αγώνα για παροχές Υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να απαιτήσουν: Αμεση πρόσληψη όλων των γιατρών που λείπουν με βάση τον τελευταίο οργανισμό, για να λειτουργήσει με ασφαλείς όρους το νοσοκομείο Δράμας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί - συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράση στον τομέα της Υγείας.

Σ' αυτό το κάλεσμα γύρισε την πλάτη ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Δράμας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εβαλε εμπόδια ώστε να μη συζητηθεί στη συνέλευση των εργαζομένων που έγινε τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, απέρριψε το γραπτό αίτημα που υπέβαλε το εκλεγμένο στέλεχος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Σωματείου για συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου προκειμένου να συζητήσει: «1. Τα πραγματικά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς στο Νοσοκομείο της Δράμας, 2. τη συμμετοχή του σωματείου στο συλλαλητήριο για την Υγεία που έχουν προκηρύξει πρωτοβάθμια σωματεία - φορείς, στις 2 Απριλίου στις 18:30 στην κεντρική πλατεία της Δράμας».

Μάλιστα, εξαπέλυσε και χυδαία φραστική επίθεση εναντίον του στελέχους του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει ότι «ο ίδιος και η παράταξή του, κάνουν ό,τι μπορούν για να επικρατήσει στο Νοσοκομείο στάση αναμονής για τη νέα κυβέρνηση και σιγή ιχθύος για τα προβλήματα που έχουν χτυπήσει κόκκινο». Και καλεί κάθε εργαζόμενο να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να οργανώσει τον αγώνα του σε κάθε χώρο δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ