Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Συντάξεις φτώχειας για τη συντριπτική πλειοψηφία

Τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες επιβιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων της χώρας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ηλιος» και για τις συντάξεις του μήνα Μάρτη. Σύμφωνα με αυτά, το μήνα Μάρτη το μέσο εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές ή κάποια άλλη σύνταξη) ήταν 884 ευρώ μικτά, δηλαδή πριν αφαιρεθεί η εισφορά των συνταξιούχων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο φόρος που αναλογεί. Ο συνολικός αριθμός συνταξιούχων ανέρχεται στα 2.654.784 άτομα και το συνολικό ποσό που αποδόθηκε στα 2,346 δισ. ευρώ.

Ομως, ένα σημαντικό τμήμα των συνταξιούχων της χώρας έχουν εισόδημα από συντάξεις πολύ μικρότερο. Συγκεκριμένα, 1.483.852 συνταξιούχοι, δηλαδή το 56% του συνολικού αριθμού τους, έχει εισόδημα από μερικές δεκάδες ευρώ μέχρι 800 ευρώ μικτά.

Οσον αφορά στις κύριες συντάξεις, η μέση σύνταξη διαμορφώνεται στα 713 ευρώ μικτά και η επικουρική στα 168 ευρώ μικτά. Ειδικά για τις κύριες συντάξεις, προκύπτει πως η μέση σύνταξη γήρατος είναι 784 ευρώ μικτά, η αναπηρική 574 ευρώ και η σύνταξη θανάτου 553 ευρώ μικτά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org