Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Συμφωνούμε με την ΚΑΠ»

«Η κυβέρνηση συμφωνεί με την ΚΑΠ». Αυτή είναι η χτεσινή απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Και μ' αυτό το δεδομένο, εξήγησαν οι κυβερνητικοί γιατί οι αγρότες δεν πρέπει να περιμένουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που έρχονται σε αντίθεση με την ΚΑΠ και γενικότερα με τις επιταγές και κατευθύνσεις της ΕΕ.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο, όπου και επιδόθηκε το υπόμνημα με το πλαίσιο των αιτημάτων του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος.

Σε ό,τι, δε, αφορά στις αγροτικές διεκδικήσεις για άμεσα προβλήματα (π.χ., φορολογία, παρακρατήσεις από επιδοτήσεις και επιστροφές, μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου, του αγροτικού ρεύματος και γενικότερα του κόστους παραγωγής, χαράτσια, δάνεια, χρέη κ.ά.), ο αναπληρωτής υπουργός Β. Αποστόλου και ο υφυπουργός Γ. Σγουρίδης τις παρέπεμψαν κάπου στο μέλλον, αρνούμενοι την άμεση ικανοποίησή τους, όπως ζητούν οι αγρότες.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Β Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, «η νέα κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενη και συνεχίζει στον ίδιο αντιαγροτικό "ντορό" που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Η απάντηση των αγροτών σ' αυτή την πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι η ίδια που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια: Οργάνωση και αγώνας στους δρόμους για την επίλυση των άμεσων και ζωτικών προβλημάτων, για την ανατροπή της καταστροφικής ΚΑΠ της ΕΕ, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών και προς όφελος του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org