Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Προκλητικές τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας

Αφού δεν κατάφερε να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε χειροκροτητές της πολιτικής της συγκυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιτέθηκε στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που αποκάλυψαν ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα ανοχής και αναμονής», υποστηρίζοντας ότι «όποιος λέει τέτοια τάσσεται στο πλευρό των δανειστών».

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Ιωαννίνων με αφορμή την πανηπειρωτική συνάντηση - συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι εργαζομένων - για θέματα Υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 24.3.2015. «Οταν - αναφέρεται στην ανακοίνωση - άρχισαν να τίθενται από τους εργαζόμενους όλα τα επείγοντα προβλήματα των δομών Υγείας και Πρόνοιας με αιχμή τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, ο υπουργός απάντησε ότι θα προχωρήσει σε χιλιάδες νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τον επόμενο μήνα, για να το αναιρέσει λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει σε προκηρύξεις επικουρικού προσωπικού (π.χ. γιατροί με περισσότερα bonus, τύπου προϋπηρεσίας). Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης για τον τομέα Υγείας φάνηκε ακόμη πιο καθαρά με αφορμή το αίτημα να μην εφαρμοστεί η τρίμηνη απόσπαση ειδικευμένου παθολόγου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας. Ο υπουργός απάντησε με το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα ότι ή θα γίνει η απόσπαση ή θα κλείσει η κλινική!».

Σε ό,τι αφορά την Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (ΕΣΑΝ ΑΕ) και το νόμο για την αξιολόγηση, απάντησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (είναι βουλευτής Ιωαννίνων), Σπύρος Μαντάς, δηλώνοντας ότι «θα καταργηθούν με τη μορφή που είχαν», ενώ δεν απάντησε στην ερώτηση για την αξιολόγηση που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ούτε για το αν πρόκειται να αντικατασταθεί η ΕΣΑΝ από άλλον τρόπο μετοχοποίησης των δομών Υγείας...

«Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, στην παρέμβασή τους αποκάλυψαν ότι ο υπουργός με τις τοποθετήσεις του επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα ανοχής και αναμονής στην πολιτική της κυβέρνησης, που είναι σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οτι είναι υποκρισία και πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς οι δηλώσεις περί προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, επίλυση των προβλημάτων, την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη στην πολιτική της ΕΕ και την υπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, έχει δεσμευτεί με τη νέα συμφωνία με την ΕΕ που προβλέπει συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, την υλοποίηση των μειωμένων προϋπολογισμών των νοσοκομείων της προηγούμενης κυβέρνησης, μηδενικά ταμειακά υπόλοιπα σε νοσοκομεία - π.χ. "Χατζηκώστα" -, ανασυγκρότηση του κράτους με στόχο τη διαμόρφωση φιλικού κλίματος για επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στο Δημόσιο, μείωση του μη μισθολογικού κόστους και στο Δημόσιο και συνολικά ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Απέναντι σε αυτή την παρέμβαση ο υπουργός εξοργισμένος απάντησε ότι όποιος λέει τέτοια τάσσεται στο πλευρό των δανειστών, αφού αυτή την ώρα ξένα και ντόπια κέντρα και συμφέροντα προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση! Δηλαδή, απείλησε ότι όποιος εργαζόμενος αναγνωρίζει και αποκαλύπτει την πραγματική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που κρύβεται πίσω από "αριστερές" φράσεις και κορόνες περί "εθνικής διαπραγμάτευσης", όποιος δεν συμβιβάζεται με τα ψίχουλα για να έχουν προνόμια και στήριξη οι μεγάλοι όμιλοι, είναι εχθρός. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας συνδικαλιστής από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έθεσε θέμα για τις απώλειες των εργαζομένων και των ασθενών από τα προηγούμενα "μνημονιακά" χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ