Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Την Τετάρτη διαδηλώνουν οι συνταξιούχοι

Συγκέντρωση και πορεία χτες στην Πάτρα

Από την πορεία στην Πάτρα
Από την πορεία στην Πάτρα
«Να καταβληθεί σε όλους το Δώρο Πάσχα» ετοιμάζονται να διαδηλώσουν οι συνταξιούχοι, στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν την 1η Απρίλη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Στην Αττική, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ., ΙΚΑ Αριστοτέλους), στη Λάρισα, στο Βόλο και στα Τρίκαλα, ενώ παγκρήτια συγκέντρωση θα γίνει στο Ρέθυμνο.

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους δρόμους της πόλης, έκαναν χτες οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΤΑΕ και ΔΕΗ στην Πάτρα.

Κάλεσμα στα μέλη του να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις στην Αττική και τις άλλες πόλεις απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών: «Να βγούμε στους δρόμους του αγώνα όλοι, οργανωμένα, με το σωματείο μας για να εμποδίσουμε τα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους κόπους μιας ζωής, δεν παραχωρούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αυτήν την κρατάμε και την υπερασπιζόμαστε όχι στις Βρυξέλλες και στα κομπρεμί με τους θεσμούς της τρόικας, αλλά με τον αγώνα, την πάλη και τη δράση μας», αναφέρει ο Σύλλογος, ανάμεσα σε άλλα.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιαστεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

  • Η Ενωση Συνταξιούχων Πειραιά καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο 1ο ΚΑΠΗ Ρέντη (Μπαλτατζή 32).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώνουν την Τρίτη οι συνταξιούχοι της Αττικής(1/4/2017)
Συγκεντρώσεις προετοιμάζουν οι συνταξιούχοι(20/11/2015)
Στους δρόμους αύριο οι συνταξιούχοι της χώρας(31/3/2015)
Συγκεντρώσεις συνταξιούχων την 1η Απρίλη(21/3/2015)
Συγκεντρώσεις συνταξιούχων την 1η Απρίλη(19/3/2015)
Συσκέψεις πανελλαδικά και συγκέντρωση στην Αττική(12/3/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org