Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαβάστε αύριο στον «Ριζοσπάστη» του Σαββάτου
Στο 4σέλιδο «Διεθνή και Οικονομία»

Για το κρατικό χρέος: Πώς και γιατί δημιουργείται το κρατικό χρέος στα καπιταλιστικά κράτη; Ποια είναι η κατάσταση στην Ευρωζώνη; Πώς δημιουργήθηκε - διευρύνθηκε το κρατικό χρέος στην Ελλάδα; Γιατί επιδιώκεται η «ελάφρυνσή» του και γιατί αυτή δεν πρόκειται να σημάνει «ελάφρυνση» του λαού;

ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Συμβιβασμοί και κόντρες. Στο φόντο των εντεινόμενων διεργασιών για το μείγμα διαχείρισης με το οποίο η ΕΕ καλείται να «αναθερμάνει» την καπιταλιστική ανάπτυξη, οι δύο κυβερνήσεις διατηρούν απευθείας «επαφή» αλλά και τις ιδιαίτερες επιδιώξεις που κάθε πλευρά ιεραρχεί για τα μονοπώλια που εκπροσωπεί.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: «Πόλος έλξης» ξένων μονοπωλίων. Η κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ Σίσι προγραμματίζει διεθνές ενεργειακό φόρουμ τις επόμενες μέρες και διεθνή συνάντηση ξένων μεγαλοεπενδυτών, στη χώρα που «η αραβική άνοιξη» σήμανε αστικό εκσυγχρονισμό για νέες δυνατότητες στο κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο) για την εκμετάλλευση των εργατών.

Στο 4σέλιδο «Κομματική Ζωή και Δράση»

Συζητάμε με τον κόσμο που έδωσε τη μάχη δίπλα στο ΚΚΕ: Ρεπορτάζ από τις μετεκλογικές συσκέψεις με οπαδούς και φίλους του Κόμματος που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, την πείρα που βγαίνει και το σχεδιασμό που βάζουν για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ