Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Από μέρα σε μέρα
Πιο «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία, πεθαίνεις

Φαίνεται ότι εκεί στην «αποκαλυπτική εφημερίδα» «Το ΠΟΝΤΙΚΙ» δεν κατάλαβαν ότι τελείωσε η προεκλογική περίοδος.

Σε χτεσινό ρεπορτάζ ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμα νομοσχέδια που μεταξύ άλλων αφορούν στην «επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μαζί με αυτό αποκατάσταση των ΣΣΕ...». Αν ήμασταν πριν από τις εκλογές θα τους δικαιολογούσαμε και θα λέγαμε «τόσα ξέρουν, τόσα λένε», γιατί μόνο ο «Ριζοσπάστης» είχε εγκαίρως επισημάνει, τον Οκτώβρη του 2014, για τη σχετική πρόταση νόμου που είχε τότε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι μόνο δεν ορίζει ρητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα αφήνει στο απυρόβλητο όλο το καθεστώς της ευελιξίας, το οποίο εξωθεί στη φτώχεια σημαντικά τμήματα της εργατικής τάξης» («Ριζοσπάστης», 12 Οκτώβρη 2014).

Ομως, σήμερα ξέρουν και από πρώτο χέρι. Δεν έχουν περάσει ούτε έξι μέρες από τότε που ο υπουργός Εργασίας είπε στο ΣΚΑΪ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ με ένα νόμο αλλά η όποια αύξηση θα γίνει σταδιακά και αυτό επαφίεται στις διαπραγματεύσεις των εργοδοτών με τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία, με την κυβέρνηση να διασφαλίζει εγγυήσεις στην εργοδοσία. Στην εκπομπή ήταν παρών ο διευθυντής - εκδότης του «ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ» Αντ. Δελατόλας, που ακούγοντας τα λόγια του υπουργού είπε: «Αυτό δεν ήταν σαφές και είναι είδηση κατά τη γνώμη μου».

Κι όμως, εξακολουθούν να γράφουν ότι τα 751 ευρώ θα επανέλθουν με νόμο. Πού αποσκοπούν άραγε; Στη διατήρηση της προεκλογικής ευφορίας;


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org