Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επίθεση στη ΝΔ κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή χτεσινές δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά ότι τον Ιούνη του 2012 παρέλαβε χάος και παράλληλα ότι στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η διατήρηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ.

Σημειωτέον, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέχει πολύ από την ...προσεκτική κριτική που το κόμμα κάνει τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει στη ΝΔ ότι «μετέχει στην κυβέρνηση από το Νοέμβριο του 2011 και όχι από τον Ιούνιο του 2012. Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 (σ.σ. που τον πρώτο λόγο στους ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς είχε το ΠΑΣΟΚ με την τότε κοινοβουλευτική του δύναμη) η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είχε προχωρήσει κατά το 80% των στόχων - δημοσιονομικών και διαρθρωτικών. Από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα συμπληρώθηκε το υπόλοιπο, αλλά με μια κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα υπήρχε και δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη συμμετοχή και τον κόπο του ΠΑΣΟΚ», προσθέτουν διαφημίζοντας τη χρησιμότητά τους για τις ανάγκες της αστικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα, κατηγορεί τον Σαμαρά «ότι η αντιμνημονιακή φάση της ΝΔ και η σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ακραίες δυνάμεις έως τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για αυτό που έγινε τελικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένα παιδί εκτός σταθμών... Ξανά!(21/9/2016)
Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ αν παζαρέψει αποδοτικά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου(6/2/2015)
Κατήφεια αλλά και διάθεση «συναίνεσης» στα ζητούμενα του κεφαλαίου(26/1/2015)
Ψάχνει διαχωριστικές γραμμές και συνεργασίες(30/9/2014)
Διεργασίες, διευρύνσεις και ανασχηματισμός(7/6/2014)
Ψάχνουν ισχυρές κυβερνήσεις με ικανότητα παγίδευσης λαϊκών μαζών(17/11/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org