Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θράσος απύθμενο

Κάθε απάντηση και διαπιστευτήρια. Ο λόγος για τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στη γερμανική «Die Zeit». Ορισμένα αποσπάσματα είναι αποκαλυπτικά:

«Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι δε σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων εάν δώσουμε επιπλέον 300 ευρώ το χρόνο σε ένα συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ το μήνα (...) Μπορεί να είμαστε άπειροι, αλλά δεν είμαστε μέρος του συστήματος. Και θα πάρουμε και τη συμβουλή ειδικών. Εχουμε προσεγγίσει το γγ του ΟΟΣΑ Χοσέ Ανχελ Χουρία. Θα μας βοηθήσει να εκπονήσουμε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (...) Ακόμη δεν έχουμε προσλάβει κανέναν απολύτως (σ.σ. δημόσιο υπάλληλο). Ανακοινώσαμε ότι θέλουμε να ελέγξουμε μια σειρά απολύσεων από το Δημόσιο, οι οποίες έγιναν υπό αμφισβητήσιμες συνθήκες. Εάν προσλάβουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα είναι επειδή η αιτιολόγηση της απόλυσής τους δεν ήταν πειστική (...) Δεν τον διογκώνουμε (σ.σ. τον κρατικό μηχανισμό). Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε πάρα πολύ κόσμο, μπορούμε να αλλάξουμε πορεία και να μην καλύπτουμε πλέον τις θέσεις που αδειάζουν (...) Μπορώ να σας υποσχεθώ: Εξαιρουμένων των επιτοκίων, η Ελλάδα δε θα παρουσιάσει ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Ποτέ, ποτέ, ποτέ! (...) Μπορούμε να μειώσουμε το βάρος του χρέους μας χωρίς να αγγίξουμε αυτό καθεαυτό το ποσό που οφείλουμε...».

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρόσθετα στα όσα καθησυχαστικά είπε στο Σίτι του Λονδίνου προχτές...

Την ώρα που η συνέντευξή του κυκλοφορούσε μεταφρασμένη στα ελληνικά, η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε ανακοίνωσή της, με την οποία ζητούσε την ενεργή συμμετοχή του λαού στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής της κυβέρνησης! Προέτρεπε, δηλαδή, το λαό να στοιχηθεί κάτω απ' τις σημαίες του ΟΟΣΑ και των εργαλειοθηκών του, με εργαλεία που ξεθεμελιώνουν κάθε δικαίωμα που του απέμεινε, που κατά τ' άλλα κατήγγειλε και ο ίδιος ως αντιπολίτευση. Να στοιχηθεί κάτω απ' τις σημαίες των δανειστών για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν είναι δικό του, να στοιχηθεί κάτω απ' την υπόσχεση για ένα ψίχουλο σε πεινασμένους και ανέστιους που θα πρέπει γι' αυτό να υπογράψουν υποσχετική ότι θα κρατάνε το στόμα τους κλειστό και δε θα πονοκεφαλιάζουν την κυβέρνηση, διεκδικώντας όσα δικαιούνται μεν, αλλά δεν αντέχει η οικονομία των καπιταλιστών να αποχωριστεί δε. Το θράσος τους είναι απύθμενο!


Β.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org