Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΙΓΑΙΟ
Αφησαν τα νησιά χωρίς πλοίο

Με δύο ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη βδομάδα καλούνται να τα βγάλουν πέρα από τώρα μέχρι και το τέλος του Φλεβάρη οι κάτοικοι των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ εντελώς αποκλεισμένο μένει το νησί Φούρνοι! Η αιτία είναι ότι από χτες «βγήκε εκτός» γραμμής το υποσυντήρητο και υπερήλικο ακτοπλοϊκό πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», μετά από βλάβη στην ηλεκτρομηχανή Νο1, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ΝΕΛ, κάνουν λόγο και για προβλήματα και σε δύο κύριες μηχανές του.

Το 32χρονο ακτοπλοϊκό πλοίο, χτες τα ξημερώματα και λίγο μετά τον απόπλου του από το λιμάνι Εύδηλος της Ικαρίας, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, εμφάνισε «ηλεκτρικό πρόβλημα». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, επειδή κρίθηκε επισφαλής η παραμονή του καραβιού στον Εύδηλο, λόγω των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, «έγινε μερική αποκατάσταση της βλάβης» και συνέχισε το ταξίδι του για το Καρλόβασι της Σάμου, όπου έφτασε με καθυστέρηση. Εκεί αποβιβάστηκαν οι 109 επιβάτες του, τα 30 φορτηγά και αυτοκίνητα που μετέφερε, ενώ του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Χτες, η ΝΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ορθά - κοφτά αναφέρει: «Λόγω βλάβης στη Νο1 ηλεκτρομηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ "ΜΥΤΙΛΗΝΗ", σας ενημερώνουμε ότι τα δρομολόγια του πλοίου, από σήμερα Πέμπτη 05/02/2015 έως τέλος Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα»!

Η απάντηση που έδωσε το υπουργείο απέναντι στην πρόκληση της εταιρείας που αποφάσισε, χωρίς να λογοδοτήσει, να αφήσει αμανάτι τα νησιά ήταν: «Η αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου μεριμνά για την εξεύρεση λύσης για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των νησιών». Επιστολή προς το υπουργείο εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Ν. Κατρακάζος, στην οποία επισημαίνει ότι μεταφέρει «την αγωνία των κατοίκων των νησιών για τον κίνδυνο αποκλεισμού» και προσθέτει: «Σας παρακαλούμε άμεσα να ενεργήσετε όπως βρεθεί λύση για εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων, αφού είναι αδύνατον ο Νομός να εξυπηρετηθεί μόνο με δύο δρομολόγια από το πλοίο "Νήσος Μύκονος" και παρακαλούμε όπως διενεργήσετε άμεσα, ώστε ο αποκλεισμός των Φούρνων να αποτραπεί», αναφέρεται στην επιστολή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφισμα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου(2015-04-24 00:00:00.0)
Χρήμα στους εφοπλιστές - ανεργία για τους ναυτεργάτες(2014-09-17 00:00:00.0)
Απανωτές οι βλάβες στα πλοία της ακτοπλοΐας(2014-07-23 00:00:00.0)
Το παράδειγμα του «Παναγία Τήνου»(2008-08-20 00:00:00.0)
Ταλαιπωρία για επιβάτες και νησιώτες(2001-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ