Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΛΑΡΙΣΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για προβλήματα παιδιατρικής κλινικής

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδιατρική Κλινική πραγματοποίησαν, χτες, αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ), με τη συμμετοχή των προέδρων Τ. Τσιαπλέ και Ρ. Μαρούδα, αντίστοιχα, και μελών των ΔΣ.

Στη συνάντηση με τον διοικητή Θ. Μητσιό επιβεβαιώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα, όπως λειτουργίας της Κλινικής, λόγω των ελλείψεων σε παιδίατρους - ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και στα Κέντρα Υγείας - της ανυπαρξίας άλλων ειδικοτήτων, όπως, π.χ., παιδοκαρδιολόγου, παιδοπνευμονολόγου, καθώς και της μη λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ και της ΕΟΑΣΛ επισήμαναν ότι αυτές οι ελλείψεις και, γενικότερα, η μη ομαλή λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και των εξωτερικών ιατρείων της έχουν ως αποτέλεσμα τη μη κάλυψη μεγάλου μέρους των αναγκών που υπάρχουν και τη στροφή αρκετών γονιών σε ιδιώτες ή για σοβαρά περιστατικά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Ζήτησαν από τον διοικητή την άμεση αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων με κάλυψη όλων των κενών και την εξασφάλιση του κατάλληλου εξοπλισμού, ενώ έθεσαν και ζήτημα δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής, εκ μέρους της διεύθυνσής της.

Ο Θ. Μητσιός απάντησε ότι έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ για τη δημιουργία ΜΕΘ είπε ότι περιμένουν να γίνει από δωρεά Ιδρύματος και όχι από το κράτος!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org