Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στο ζύγι οι σύγχρονες ανάγκες και τα ψίχουλα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες, Πέμπτη, η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, με αφορμή την Ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, που πραγματοποιείται σήμερα. Οπως σημειώθηκε εισηγητικά στη συνέντευξη, η Ετήσια Τακτική Συνέλευση πραγματοποιείται σε περίοδο «καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τον παλιό και νέο εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας καλούν να συμβιβαστούμε με ορισμένα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια, με την εξαθλίωση, με τους 1.500.000 ανέργους, τους απλήρωτους, τους ανασφάλιστους. Με άλλα λόγια, να αποδεχτούμε πως "ό,τι χάσαμε, χάσαμε"».

Το ΠΑΜΕ ξεκαθάρισε πως με τις δυνάμεις που διαθέτει παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, για την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων. Ακόμα, υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που πήρε τα προηγούμενα χρόνια για τη διεκδίκηση αιτημάτων ανακούφισης των ανέργων, των απλήρωτων, όπως απαλλαγή από φόρους, χαράτσια, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και άλλα. Οσο για τη στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, όπως σημειώθηκε, οι προτάσεις του ΠΑΜΕ «καταψηφίστηκαν στο σύνολό τους όσες φορές μπήκαν για συζήτηση στην Διοίκηση του ΕΚΡ από τη σημερινή πλειοψηφία που στον απολογισμό της κάνει λόγο για αγώνες ενάντια στην ανεργία και τις συνέπειές της».

«Η σημερινή πλειοψηφία δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μειώνει τον πήχη των απαιτήσεων, και το ζήτημα δεν είναι αν έγιναν δράσεις, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, αλλά με ποιο πλαίσιο και με ποια κατεύθυνση», σημειώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και απευθύνουν κάλεσμα στους αντιπροσώπους που θα πάρουν μέρος στην Ετήσια Τακτική Συνέλευση «να βάλουν στο ζύγι τις σύγχρονες ανάγκες τους και των οικογενειών των συναδέλφων τους από την μια μεριά μαζί με τα ψίχουλα που τους τάζουν η κυβέρνηση μαζί και η πλειοψηφία του ΕΚΡ (ΠΑΣΚΕ) και να σκεφτούν την πρόταση του ΠΑΜΕ και τις παλαιότερες αλλά και τις σημερινές προειδοποιήσεις, ότι μόνον η οργάνωση του αγώνα στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι η δύναμή μας για να επιβάλλουμε το δίκιο μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org