Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοθηρία με ανέξοδες υποσχέσεις και δημαγωγικές φούσκες

Ζηλεύοντας τη δόξα του ...Μαυρογιαλούρου, ο Αλ. Τσίπρας μοίρασε με τη σέσουλα χτες ανέξοδες υποσχέσεις στους Ροδίτες, παίζοντας με τα βάσανα των κατοίκων της Δωδεκανήσου που τα προκαλεί η πολιτική που υλοποιεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου τις οποίες έρχεται να εφαρμόσει το κόμμα του.

«Χτες ήρθε άρον - άρον στη χώρα μας ο δεξιός πρωθυπουργός της Ισπανίας ... Ποιον έφερε να τον υποστηρίξει ο κος Σαμαράς; Τον πρωθυπουργό των πλειστηριασμών και των εξώσεων ... οι πλειστηριασμοί απελευθερώθηκαν από 1/1 του 2015 και οι δυο σχετικές τροπολογίες που καταθέσαμε στη Βουλή για παράταση της αναστολής καταψηφίστηκαν απ' τη ΝΔ και τα κοράκια των distress funds είναι έτοιμα να πέσουν πάνω στους δανειολήπτες για να τους πάρουν τα σπίτια ... με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», υποστήριξε. Εκρυψε όμως ότι, σύμφωνα με την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δε χαρίζεται ούτε 1 ευρώ από τις «οφειλές» των λαϊκών νοικοκυριών σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Οπως, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, διαγραφή χρεών εισηγούνται μόνο για τις περιπτώσεις που τα δάνεια είναι από χέρι χαμένα για τις τράπεζες: «...για ανθρώπους πάρα πολύ μεγάλης ηλικίας, χωρίς κανένα εισόδημα, ασθενείς κ.λπ.»!

Υποσχέθηκε ακόμα ο Αλ. Τσίπρας στους Ροδίτες: «Θα επανεξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας. Γιατί το σημερινό μοντέλο έχει αποτύχει. Πανάκριβο μεταφορικό κόστος στις κανονικές γραμμές. Πανάκριβες δημόσιες επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές. Και τα νησιά να μην έχουν πλοία. Θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά ένα νέο πρότυπο στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας. Με τη συμμετοχή του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων». Πίσω απ' τις περικοκλάδες της δημαγωγίας ξεπροβάλλουν οι εφοπλιστές ξανά. Των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να θίξει ούτε τρίχα. Αλλωστε, σύμφωνα με δηλώσεις Σταθάκη στο «Time» «δεν έχει κανέναν σκοπό να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών». Η «παράλειψη» επίσης οποιασδήποτε αναφοράς στον κανονισμό 3577/92 της ΕΕ που έχει διαμορφώσει το σημερινό καθεστώς στην ακτοπλοΐα, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, προμηνύει τη διαιώνισή του και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Παχιά λόγια

Κατά τα λοιπά, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του δίνει τη μάχη όλων των λαών του ευρωπαϊκού νότου για τη λύση του προβλήματος του χρέους που τον βυθίζει στην ύφεση και στη φτώχεια, υπονοώντας ότι η διευθέτησή του θα φέρει την ευημερία στους λαούς και κρύβοντας την αλήθεια πως θα φέρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, δίχως να απαλλάξει κανένα λαό απ' το βάρος αποπληρωμής χρεών που δεν προκάλεσε.

Με ευαρέσκεια διαπίστωσε ότι το ζήτημα του χρέους «μπαίνει πια στην ατζέντα» και οι ευρωενωσιακοί παράγοντες «δηλώνουν έτοιμοι να διαπραγματευτούν». Μάλιστα, φρόντισε να τους καθησυχάσει διαμηνύοντάς τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί «με ηρεμία» και ότι δεν έχει «ούτε να εκβιάσει, ούτε να τρομοκρατήσει κανέναν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ