Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Είναι ελπίδα τα 25 ευρώ;

Στο νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ένας συνταξιούχος να λέει ότι «ζει με 300 ευρώ σύνταξη το μήνα, που δεν φτάνουν ούτε για γιατρούς και φάρμακα...». Τι, όμως, υπόσχεται σε αυτόν τον συνταξιούχο ο ΣΥΡΙΖΑ; Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό, η εξαγγελία είναι ότι αυτός ο συνταξιούχος θα λάβει το χρόνο ακόμα μία σύνταξη, την 13η. Αυτό σημαίνει ότι θα ζει πλέον με 325 ευρώ το μήνα, αντί για 300 ευρώ. Αυτή είναι η «ελπίδα που έρχεται»; Αυτή είναι η φροντίδα της «Αριστεράς» για τους συνταξιούχους; Μέχρι εκεί λοιπόν φτάνει ο πήχης και η φιλοδοξία ενός κόμματος που επαγγέλλεται ότι θα αλλάξει την Ελλάδα; Να λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται μόνο να ζητά οι συνταξιούχοι να επιβιώνουν με ψίχουλα, αλλά ζητά και απ' αυτούς να αποδεχτούν ότι αυτό συνιστά και «αριστερή» επιλογή.

Σαν το «η αριστερά της Αριστεράς»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, για να μην πω ότι είναι εκτός παγκοσμίου πλαισίου, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για ιδεολογίες οι οποίες έρχονται από τα βάθη των αιώνων, ξεπεράστηκαν με μεγάλη ταλαιπωρία από τους λαούς και τώρα ξαφνικά έρχονται να αναβιώσουν στη φάση μιας κρίσης με ένα μείγμα, γιατί δεν είναι σκέτες κομμουνιστικογενείς ιδεολογίες, αλλά είναι ένα μείγμα λαϊκισμού και κομμουνισμού».

Τα παραπάνω είπε χτες στο ρ/σ «Παραπολιτικά» ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ. Φαίνεται ότι ο Μάκης Βορίδης προσαρμόζει στα σημερινά δεδομένα το σλόγκαν του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η αριστερά της Αριστεράς».

Και τα έλεγε αυτά ο Κ. Καραμανλής, όταν ακόμα το ΠΑΣΟΚ διαδήλωνε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει -με όλη τη δύναμη της φωνής του όπως λέει ο κ. Τσίπρας- πιστός και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ.

Γυρίστε τους την πλάτη!

Οσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι ομοιότητες στη διαχείριση, που λένε ότι θα ασκήσουν μετεκλογικά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πλέον, οι όποιες διαφορές τους εντοπίζονται - εντελώς αμυδρά - σε ζητήματα όπως το αφορολόγητο όριο και το αν ο νέος φόρος στην ακίνητη περιουσία θα επιβαρύνει περισσότερο ή λιγότερο τα λαϊκά νοικοκυριά απ' ό,τι ο σημερινός ΕΝΦΙΑ. Παρ' όλα αυτά, τα στελέχη των δυο κομμάτων, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, εμφανίζονται μπροστά στο λαό να συγκρούονται για το δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα μετά τις 25 Γενάρη, σαν να πρόκειται ο ένας να κοιτάει προς τη μια μεριά και ο άλλος προς την άλλη! Τι κι αν ο Αλ. Τσίπρας διέλυσε κάθε αμφιβολία που μπορεί να διατηρούσε ακόμα το κεφάλαιο για τον πυρήνα της πολιτικής του, με τη συνέντευξη προχτές στους χρήστες του twitter. Τι κι αν όλα τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν και λένε ότι καμιά ανησυχία δεν έχει η ΕΕ από το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο γιαλαντζί καβγάς των δυο υπηρετεί την πόλωση, τον εγκλωβισμό περισσότερων στα ψευτοδιλήμματα, την τρομοκρατία και τις αυταπάτες. Η καλύτερη απάντηση από τη σκοπιά του λαού είναι να τους γυρίσει την πλάτη. Στην τελική ευθεία να μετρήσει τα πράγματα σωστά και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Επιβράβευση Αβραμόπουλου

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται: «Η δήλωση του Ελληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό». Ποιος λέει ότι δεν υπάρχει κοινή βάση για συνεργασία σε κυβερνητικό σχήμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Ας μην υπάρχει άγχος λοιπόν για το τι θα γίνει με την κυβέρνηση στις 26 του Γενάρη. Θα αναρωτηθεί κανείς, και οι προεκλογικοί καβγάδες τους; Είναι «για το πάπλωμα» που το θέλει καθένας για πάρτη του, αλλά αν δεν τα καταφέρουν μπορούν και να το μοιραστούν. Κι ύστερα σου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ανοχή από το ΚΚΕ, ανοχή και στήριξη από το λαό. Ανοχή σ' αυτούς που επιβραβεύουν και ηγετικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο αντιπρόεδρός της; Ας το συνειδητοποιήσει ο λαός και ας σταθμίσει την ψήφο του. Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός ο λαός κόντρα στους αντιπάλους του.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1794 Πεθαίνει ο Βρετανός ιστορικός Εντουαρντ Γκίμπον.

1920 Η Γερουσία των ΗΠΑ καταψηφίζει τη συμμετοχή της χώρας στην Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομο του ΟΗΕ). Την ίδια μέρα τίθεται σε ισχύ η ποτοαπαγόρευση.

1921 Η Ρωσική Σοσιαλιστική Ομόσπονδη Σοβιετική Δημοκρατία και η Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λευκορωσίας υπογράφουν σύμφωνο για τη συνένωσή τους.

1933 Μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης της Βουλής από την κυβέρνηση Παναγή Τσαλδάρη, σχηματίζεται νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η κυβέρνηση αυτή έμεινε στην εξουσία λιγότερο από 2 μήνες (μέχρι τις εκλογές του Μάρτη). Ηταν η τελευταία πρωθυπουργία του Ελ. Βενιζέλου.

1947 Οι εργάτες των πετρελαιομηχανών του Πειραιά κατεβαίνουν σε απεργία κατά της τρομοκρατίας και με άλλα αιτήματα.

1962 Η Ενωση Κέντρου καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, κατηγορώντας την ότι αποκρύπτει τα περί βίας και νοθείας στοιχεία κατά τις εκλογές του 1961 που έχει στη διάθεσή της.

1968 Το επίσημο τέλος της βρετανικής αυτοκρατορίας ως παγκόσμιας υπερπόντιας δύναμης κηρύσσει στη Βουλή των Κοινοτήτων ο πρωθυπουργός Χάρολντ Ουίλσον.

1968 Ερευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο ανακοινώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει η τουρκική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο με θάρρος και αποφασιστικότητα».

1972 Συρμός του «Ακρόπολις Εξπρές» της γραμμής Αθηνών - Μονάχου συγκρούεται μετωπικά με μεγάλη ταχύτητα, με αμαξοστοιχία της γραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης 40 χιλιόμετρα νοτίως της Λάρισας. Οι δυο συρμοί τυλίγονται στις φλόγες, με αποτέλεσμα 18 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 38 να τραυματιστούν.

1979 Γκρεμίζεται στο Ιράν το καθεστώς του σάχη, ο οποίος διαφεύγει στην Αίγυπτο.

1991 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοινώνει την επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» κατά του Ιράκ (Πόλεμος του Κόλπου). Τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας θα ξεκινήσουν οι πρώτοι βομβαρδισμοί.

1992 Το Ειδικό Δικαστήριο βγάζει απόφαση σχετικά με το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Ακολούθως, με ψήφους 7-6, ο Ανδρέας Παπανδρέου κηρύχθηκε αθώος. Αντιθέτως, στον Δημήτρη Τσοβόλα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών και τριετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ενώ στον Γεώργιο Πέτσο φυλάκιση 10 μηνών και διετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ποινές που εξαγοράστηκαν.

1998 Πεθαίνει ο ηθοποιός Δημήτρης Χορν.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ