Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σαν το «η αριστερά της Αριστεράς»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, για να μην πω ότι είναι εκτός παγκοσμίου πλαισίου, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μιλάμε για ιδεολογίες οι οποίες έρχονται από τα βάθη των αιώνων, ξεπεράστηκαν με μεγάλη ταλαιπωρία από τους λαούς και τώρα ξαφνικά έρχονται να αναβιώσουν στη φάση μιας κρίσης με ένα μείγμα, γιατί δεν είναι σκέτες κομμουνιστικογενείς ιδεολογίες, αλλά είναι ένα μείγμα λαϊκισμού και κομμουνισμού».

Τα παραπάνω είπε χτες στο ρ/σ «Παραπολιτικά» ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ. Φαίνεται ότι ο Μάκης Βορίδης προσαρμόζει στα σημερινά δεδομένα το σλόγκαν του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η αριστερά της Αριστεράς».

Και τα έλεγε αυτά ο Κ. Καραμανλής, όταν ακόμα το ΠΑΣΟΚ διαδήλωνε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει -με όλη τη δύναμη της φωνής του όπως λέει ο κ. Τσίπρας- πιστός και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ.

Γυρίστε τους την πλάτη!

Οσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι ομοιότητες στη διαχείριση, που λένε ότι θα ασκήσουν μετεκλογικά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πλέον, οι όποιες διαφορές τους εντοπίζονται - εντελώς αμυδρά - σε ζητήματα όπως το αφορολόγητο όριο και το αν ο νέος φόρος στην ακίνητη περιουσία θα επιβαρύνει περισσότερο ή λιγότερο τα λαϊκά νοικοκυριά απ' ό,τι ο σημερινός ΕΝΦΙΑ. Παρ' όλα αυτά, τα στελέχη των δυο κομμάτων, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, εμφανίζονται μπροστά στο λαό να συγκρούονται για το δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα μετά τις 25 Γενάρη, σαν να πρόκειται ο ένας να κοιτάει προς τη μια μεριά και ο άλλος προς την άλλη! Τι κι αν ο Αλ. Τσίπρας διέλυσε κάθε αμφιβολία που μπορεί να διατηρούσε ακόμα το κεφάλαιο για τον πυρήνα της πολιτικής του, με τη συνέντευξη προχτές στους χρήστες του twitter. Τι κι αν όλα τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν και λένε ότι καμιά ανησυχία δεν έχει η ΕΕ από το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο γιαλαντζί καβγάς των δυο υπηρετεί την πόλωση, τον εγκλωβισμό περισσότερων στα ψευτοδιλήμματα, την τρομοκρατία και τις αυταπάτες. Η καλύτερη απάντηση από τη σκοπιά του λαού είναι να τους γυρίσει την πλάτη. Στην τελική ευθεία να μετρήσει τα πράγματα σωστά και να φτάσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Επιβράβευση Αβραμόπουλου

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται: «Η δήλωση του Ελληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό». Ποιος λέει ότι δεν υπάρχει κοινή βάση για συνεργασία σε κυβερνητικό σχήμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Ας μην υπάρχει άγχος λοιπόν για το τι θα γίνει με την κυβέρνηση στις 26 του Γενάρη. Θα αναρωτηθεί κανείς, και οι προεκλογικοί καβγάδες τους; Είναι «για το πάπλωμα» που το θέλει καθένας για πάρτη του, αλλά αν δεν τα καταφέρουν μπορούν και να το μοιραστούν. Κι ύστερα σου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ανοχή από το ΚΚΕ, ανοχή και στήριξη από το λαό. Ανοχή σ' αυτούς που επιβραβεύουν και ηγετικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο αντιπρόεδρός της; Ας το συνειδητοποιήσει ο λαός και ας σταθμίσει την ψήφο του. Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός ο λαός κόντρα στους αντιπάλους του.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org