Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Οργάνωση της πάλης από την επομένη των εκλογών, ούτε μια μέρα ανοχή

Στην Καλαμαριά μίλησαν ο Θανάσης (Σάκης) Βαρδαλής και η Ράνια Καπετανγιώργη, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης

Ο Σ. Βαρδαλής

MotionTeam

Ο Σ. Βαρδαλής
Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμαριά μίλησαν, το βράδυ της Τετάρτης, ο Θανάσης (Σάκης) Βαρδαλής και η Ράνια Καπετανγιώργη, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης. Το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» γέμισε από ανθρώπους που παίρνουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ και δίνουν μαζί του και τη μάχη των εκλογών.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, από το βήμα της συγκέντρωσης, αποκάλυψαν το πραγματικό περιεχόμενο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, το δίπολο της νέας συμφοράς, που έρχεται να αντικαταστήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν ακόμα εξελιχθούν στα σημερινά κυβερνητικά συνεταιράκια. Και κάλεσαν το λαό και τη νεολαία όχι μόνο να μην εγκλωβιστούν σ' αυτήν τη σικέ αντιπαράθεση, αλλά και να μην υποταχτούν στα συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων.

Οπως είπε ο Σ. Βαρδαλής, «ο λαός και η νεολαία, όσο κι αν δεν μπορούν πλέον να υποφέρουν αυτή την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πριν τους στείλουν σπίτια τους, θέλουν να ξέρουν και τι θα ακολουθήσει... Λευκές επιταγές και ραντεβού στα τυφλά δεν πρέπει να ξαναϋπογράψουν...

Τώρα έχουν πείρα: Πολλές κυβερνήσεις άλλαξαν, ακόμα και μέσα στην περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, όμως η ζωή των λαϊκών στρωμάτων άλλαζε μόνο προς το χειρότερο.

Η Ρ. Καπετανγιώργη
Η Ρ. Καπετανγιώργη
Και άλλαζε προς το χειρότερο γιατί μπορεί αλλαγές στο πολιτικό επίπεδο να είχαμε, όμως στην οικονομία συνέχιζε το πάνω χέρι να το έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν ν' αποτραπούν, αν υπάρξει πολιτική σταθερότητα και καθησυχάσουμε τους δανειστές.

Γιατί τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι απλά και μόνο απαιτήσεις των δανειστών. Είναι εδώ και χρόνια κατευθύνσεις της ΕΕ, η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για να γίνει ακόμη πιο φτηνό το εργατικό δυναμικό.

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης γίνονται τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, κ.ά.).

Γι' αυτό κυβέρνηση και ΣΕΒ κάνουν συνεχώς λόγο για "ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, ακόμη κι αν δεν μας τις ζητήσουν".

Αυτήν την πραγματικότητα κρύβει από το λαό και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεταρρυθμίσεις που κι αυτός προτείνει είναι στη λογική της ΕΕ και των επιχειρηματιών».

Κάλεσε το λαό να μη δείξει ούτε μια μέρα ανοχή, από την επομένη να οργανώσει την πάλη του και να βγει στην αντεπίθεση. Στις 25 Γενάρη, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ. «Ετσι κι αλλιώς, στους δρόμους κρίνεται το δίκιο. Ο καναπές, η αναμονή, οι ψεύτικες αυταπάτες, η ανάθεση της μοίρας μας σε κάποιους σωτήρες στη Βουλή είναι συνολικά καταστρεπτική για τον ίδιο το λαό, το κίνημα.

Το ΚΚΕ, βεβαίως και θα είναι στους δρόμους, όπως πάντα, δίπλα και μαζί με το λαό», είπε.

Η Ράνια Καπετανγιώργη μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ψηφίζουμε ΚΚΕ όλοι εμείς που θέλουμε να απαλλαγούμε απ' τα μνημόνια, τις άδικες πολιτικές και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Ψηφίζουμε ΚΚΕ εμείς που θέλουμε να τιμωρήσουμε τη συγκυβέρνηση χωρίς να δώσουμε με την ψήφο μας άδεια για να συνεχιστούν τα ίδια από άλλους. Ψηφίζουμε ΚΚΕ ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα ή έχουμε επιφυλάξεις για κάποιες θέσεις του, γιατί το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού. Ο,τι κέρδισε ο λαός το κέρδισε μόνο με αγώνες και με το ΚΚΕ μπροστά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ(2019-07-04 00:00:00.0)
Στοχοπροσήλωση στον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση του λαού(2015-12-12 00:00:00.0)
Για τις εντυπώσεις ο τσακωμός στην Επιτροπή της Βουλής(2015-04-23 00:00:00.0)
Διγλωσσία για να κρυφτεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας των παζαριών(2015-04-17 00:00:00.0)
Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ(2012-06-12 00:00:00.0)
Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2012-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ