Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Δυνατό ΚΚΕ γιατί οι πραγματικοί αντίπαλοι του λαού θα είναι εδώ και στις 26

Σε συγκέντρωση στου Ζωγράφου μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας

Κατάμεστη η αίθουσα του κινηματογράφου «Αλέκα» στου Ζωγράφου - Στο βήμα ο Θ. Παφίλης
Κατάμεστη η αίθουσα του κινηματογράφου «Αλέκα» στου Ζωγράφου - Στο βήμα ο Θ. Παφίλης
«Να κοκκινίσουν οι κάλπες στις 25 του μήνα. Ψήφος στο ΚΚΕ γιατί αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα είναι να υπάρχει ένα δυνατό ΚΚΕ, που θα συμβάλει μέσα και έξω από τη Βουλή, να υπάρχει μία δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, να τους σταματήσει, να οργανώσει, να ξεσηκώσει το λαό, να σταματήσει να κοιτάει προς τα κάτω, να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει». Το αγωνιστικό προσκλητήριο απηύθυνε, το βράδυ της Τετάρτης, από την κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «ΑΛΕΚΑ» στου Ζωγράφου, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β' Αθήνας.

Οπως τόνισε, στις 26 μπορεί «να έχουν φύγει αυτοί», αλλά «θα είναι εδώ οι πραγματικοί αντίπαλοι του λαού. Η ΕΕ, τα μονοπώλια, η εξουσία τους και μάλιστα θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από το λαό και την εργατική τάξη, που έχουν ματώσει για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία τους».

Παλεύουμε για την εξουσία του λαού, όχι για να γίνουμε υπηρέτες του καπιταλισμού

«Στις 26», σημείωσε ο Θ. Παφίλης, «θα σχηματιστεί κυβέρνηση, υπάρχει στρατιά προθύμων να πλαισιώσει είτε τον έναν πόλο ή τον άλλον. Ο λαός δεν χρειάζεται τέτοια κυβέρνηση, που θα κινείται στην ίδια ρότα και θα ορκίζεται πίστη στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων. Εχει ανάγκη από τη δική του κυβέρνηση. Τη λαϊκή - εργατική κυβέρνηση, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, στην οποία το ΚΚΕ είναι έτοιμο να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Είναι πεπειραμένο, έχει μελετήσει την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Σε αυτή την κυβέρνηση, ναι, θα πρωταγωνιστήσουμε. Και ας αφήσουν όλοι αυτοί οι τύποι που μας λένε ότι δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε. Εμείς δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε; Χιλιάδες και χιλιάδες κομμουνιστές έχουν δώσει το αίμα τους στα βουνά, στις πόλεις, για να πάρει ο λαός την εξουσία. Εχουν πάει εξορία, φυλακές, έχουν στερηθεί τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, φίλοι, οπαδοί του Κόμματος για να βγει ο λαός στην εξουσία και βγαίνουν οι προσκυνημένοι να μας πουν ότι δεν θέλουμε εμείς να κυβερνήσουμε; Βγαίνουν αυτοί που παραδόθηκαν στον ιμπεριαλισμό το 1991, που χαιρέτισαν την ανατροπή του σοσιαλισμού και μας λένε ότι δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε; Οχι, υπηρέτες του βάρβαρου καπιταλισμού δεν πρόκειται να γίνουμε. Κομμένο αυτό το παραμύθι».


Οσον αφορά τα περί ανοχής σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι «δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη σφαγή του λαού και των δικαιωμάτων του που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχιστεί», ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτή την πρόταση «όχι από αφέλεια, άλλωστε ξέρει ποια είναι η πολιτική μας», αλλά γιατί «ξέρουν πολύ καλά τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Ξέρουν πολύ καλά ποιον θα βρουν απέναντι όταν εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική και παρά τα χαϊδέματα θέλουν να συντρίψουν το ΚΚΕ, αν είναι δυνατόν να μην υπάρχει. Δεν θα τους κάνουν όμως οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες, οι αριστεροί το χατίρι. Θα βγάλουν το ΚΚΕ την επόμενη μέρα πιο ενισχυμένο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ