Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
«Πράσινο φως» για τα μεταλλαγμένα απ' το Ευρωκοινοβούλιο

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον κανονισμό που ενέκρινε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την καλλιέργεια - παραγωγή μεταλλαγμένων προϊόντων:

«Η υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο του κανονισμού για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων, συνιστά ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας, των λαών, του περιβάλλοντος. Ο εν λόγω κανονισμός αφαιρεί από τα κράτη - μέλη το δικαίωμά τους να αντιταχθούν στην καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στην επικράτειά τους για λόγους που αφορούν την προστασία της δημόσια υγείας και του περιβάλλοντος, εφόσον οι ΓΤΟ αυτοί έχουν εγκριθεί από τις δήθεν "επιστημονικές υπηρεσίες" της ΕΕ. Τα ευρωενωσιακά όργανα και οι αστικές κυβερνήσεις προετοιμάζουν το έδαφος, για να επεκταθεί η καλλιέργεια, παραγωγή και εμπορία μεταλλαγμένων φυτικών - γεωργικών προϊόντων. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα για το ξερίζωμα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς από τη γη της, ώστε να κυριαρχήσουν οι μεγάλοι αγροτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι. Η καλλιέργεια των ΓΤΟ θα επεκτείνεται και θα επιμολύνει και άλλες καλλιέργειες, υποσκάπτοντας τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή του λαού για να συνεχίσουν μια χούφτα μονοπώλια να θησαυρίζουν. Ο συγκεκριμένος κανονισμός αποτελεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη "Διατλαντική Συμφωνία Επενδύσεων και Εμπορίου" μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, που θα ακριβοπληρώσουν οι λαοί.

Στο τραπέζι του δήθεν "κοινού μας σπιτιού", όπως λένε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ, σερβίρονται μεταλλαγμένα για το λαό. Αυτή είναι η ΕΕ, που η μεν ΝΔ με τον εκβιασμό και την τρομοκρατία ο δε ΣΥΡΙΖΑ με το εμπόριο ελπίδας και τον εξωραϊσμό της θέλουν να κρατούν το λαό σιδηροδέσμιο στο μονόδρομό της. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η ΕΕ και τα κόμματά της. Η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έκτρωμα που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στα μεταλλαγμένα και καλεί τους λαούς, τις εργατικές, αγροτικές και λαϊκές οργανώσεις στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ να το ακυρώσουν στην πράξη. Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ στην οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα ΚΑΠ, στους αντιδραστικούς κανονισμούς για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την εξασφάλιση των διατροφικών αναγκών του με ασφαλή, ποιοτικά ελεγμένα και φθηνά τρόφιμα, για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι ο λαός μας να πάρει στα χέρια του την εξουσία και την οικονομία. Με ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκή συμμαχία μπορεί να ανοίξει τέτοιος δρόμος, ο μοναδικός προς το συμφέρον του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ