Παρασκευή 16 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σύλληψη για «σχέδιο επίθεσης στο Καπιτώλιο»

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Βούτυρο στο ψωμί» του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενόψει των σχεδίων του για την προώθηση νέων τρομονόμων και μέτρων για ακόμη στενότερη παρακολούθηση της κίνησης στο διαδίκτυο, αποτελούν οι χτεσινές αποκαλύψεις για τα σχέδια ενός 20χρονου Αμερικανού υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους για την εξαπόλυση επίθεσης στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

Ο 20χρονος Κρίστοφερ Κόρνελ (που στο Twitter και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο εμφανιζόταν συχνά με το ψευδώνυμο Ραχέλ Μαχρούς Ουμπαϊντάχ) από το Σινσινάτι του Οχάιο, συνελήφθη τα ξημερώματα από την αντιτρομοκρατική ομάδα πρακτόρων του FBI την ώρα που έβγαινε από ένα οπλοπωλείο, έχοντας αγοράσει δύο ημι-αυτόματα πυροβόλα και 600 φυσίγγια.

Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, ο Κόρνελ, που παρακολουθούνταν από το 2014, σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για την εκτέλεση επίθεσης με βόμβες τοποθετημένες σε σωλήνες και αυτόματα όπλα στο Καπιτώλιο. Κατηγορείται έτσι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος κυβερνητικών αξιωματούχων και υπαλλήλων, για κατοχή πυροβόλου όπλου και για προώθηση απόπειρας τέλεσης αξιόποινης πράξης βίας.

Σε διάφορες αναρτήσεις του στο Twitter, ο 20χρονος τασσόταν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ τον περασμένο Νοέμβρη συναντήθηκε με πληροφοριοδότη του FBI, στον οποίο φέρεται να δήλωσε ότι θεωρεί τα μέλη του Κογκρέσου «εχθρούς».

Λίγες μέρες πριν τη σύλληψη του Κόρνελ, δικαστήριο του Οχάιο είχε κατηγορήσει ακόμη έναν κάτοικο του Σινσινάτι ότι σχεδίαζε δολοφονική απόπειρα κατά του (Ρεπουμπλικάνου) προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ