Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πού βλέπουν το «νέο ξεκίνημα»;

Μιλώντας σε γαλλικά ΜΜΕ, με αφορμή την πορεία που έγινε στο Παρίσι κατά των πρόσφατων επιθέσεων, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη και για τον κόσμο. «Είμαστε ενωμένοι μαζί με τους Γάλλους, σκεφτόμαστε το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή την ελευθερία, τα ιδεώδη της δημοκρατίας. Επιπλέον, είμαστε μαζί σας σε αυτήν τη μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών», δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ο Σαμαράς και οι όμοιοί του θέλουν οι λαοί να ξεχάσουν ότι οργανώσεις σαν κι αυτές που δολοφόνησαν τόσους αθώους στη γαλλική πρωτεύουσα, θέριεψαν στα διάφορα ιμπεριαλιστικά «θερμοκήπια» προώθησης της «ελευθερίας». Σ' αυτά που φυτεύονται και μεγαλώνουν διάφορα «φρούτα» της «δημοκρατίας» και των δικαιωμάτων, για τα οποία πασχίζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των μονοπωλίων της κάθε χώρας.

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την επίσημη εκπαίδευση οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης, από αυτές που μέχρι πρόσφατα πάλευαν στα ίδια χαρακώματα με το «Ισλαμικό Κράτος», μέχρι που οι ηγέτες του τελευταίου σήκωσαν δικό τους μπαϊράκι. Για ποιο «νέο ξεκίνημα» μιλούν, λοιπόν;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ