Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Με την αποπροσανατολιστική λογική του «καθαρού» στη διαχείριση

Μια σειρά από θέσεις υπέρ του κεφαλαίου αράδιασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, την Κυριακή, στην πρώτη του κεντρική προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη.

Αποπροσανατολίζοντας το λαό με τη λογική «καθαρότητα» ή «λαμογιά», λες και αυτή είναι η πραγματική αιτία των προβλημάτων του και όχι η αντιλαϊκή πολιτική την οποία στηρίζει, είπε ότι «όλες αυτές τις μέρες κάποιοι προσπαθούν να μας νουθετήσουν. "Πάρε αυτόν τον πρώην υπουργό - πάρε αυτόν τον σύμβουλο - βάλε στα ψηφοδέλτια τον φίλο του φίλου". Λοιπόν, το Ποτάμι δεν δουλεύει έτσι. Ποτάμι θα παραμείνει και δεν θα γίνει λίμνη. Αλλού τα λύματα»! Μάλιστα, κατήγγειλε το εν εξελίξει «αλισβερίσι ανακύκλωσης των ίδιων προσώπων που πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουν στην πολιτική, ακόμα και αλλάζοντας κόμματα και θέσεις».

Αλλά την ίδια ώρα, στα ψηφοδέλτιά του μάζεψε γυρολόγους απ' όλα τα αστικά κόμματα, ακόμα και πρώην κυβερνητικά στελέχη, όπως την Αθηνά Δρέττα, γγ στο υπουργείο Εργασίας επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, και τον Χ. Θεοχάρη, γγ Εσόδων στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Επίσης, στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού εντάχθηκαν οι Σπ. Λυκούδης και Γρ. Ψαριανός (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΔΗΜΑΡ), Νίκη Φούντα και Κατερίνα Μάρκου (πρώην ΔΗΜΑΡ), Αννυ Ποδηματά (πρώην ΠΑΣΟΚ), Αντιγόνη Λυμπεράκη (πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΝ, πρώην «Δράση»), Γ. Αμυράς (πρώην «ανεξάρτητος» δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ), Π. Τατσόπουλος (πρώην ΣΥΡΙΖΑ) και πάει λέγοντας...

Συμμετοχή σε κυβέρνηση και καπιταλιστικές επενδύσεις

Μπροστά στην προοπτική να χωθεί και αυτός σε μια συγκυβέρνηση, είπε: «Μας ρωτούν, τι θα κάνετε στις 26 του μήνα, θα στηρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξετε τη ΝΔ; Απαντάμε: Οχι. Τη χώρα θα στηρίξουμε αν υπάρχει ανάγκη. Δεν τη θέλουμε ακυβέρνητη πολιτεία, θα γίνουμε λοιπόν ο καταλύτης της συνεννόησης (...) Το πρώτο πράγμα που λέει το Ποτάμι είναι ότι το ευρώ είναι το νόμισμά μας. Δεν το διακινδυνεύουμε και δεν θα ρίξουμε την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης».

Παράλληλα έταξε «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της πραγματικής φτώχειας» (το έδωσε η κυβέρνηση).

Εχοντας πάντα κατά νου τη διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας στα μονοπώλια ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλουμε κρατικοποιήσεις, δεν θέλουμε επιστροφή στα ελλείμματα και δεν θέλουμε τα κόμματα να αναμειχθούν περισσότερο στην οικονομία.Το κράτος πρέπει να διευκολύνει τις δουλειές και τις επενδύσεις, άλλος δρόμος από τις επενδύσεις δεν υπάρχει». Ζητά «ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας» και ιδιωτικά πανεπιστήμια για «να εισάγουμε φοιτητές».

Αλλωστε, ζήτησε και νέες εισφοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες, κάνοντάς τους ακόμα φτηνότερη την εργατική δύναμη, λέγοντας ότι «οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να μειωθούν για τους νέους», στόχος αυτός και του Σαμαρά, γεγονός που τινάζει στον αέρα τα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ψάξε τις διαφορές» ή κάνε τη διαφορά;(2023-04-15 00:00:00.0)
«Πατριωτικό καθήκον» το ότι ψήφισε τη σφαγή του λαού(2015-08-25 00:00:00.0)
Ψάχνονται για στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο Βενιζέλου(2015-01-28 00:00:00.0)
Βαθαίνει το ρήγμα στο εσωτερικό της(2014-06-06 00:00:00.0)
Τα ψηφοδέλτιά μας δηλώνουν την πίστη μας στο λαϊκό κίνημα(2014-04-18 00:00:00.0)
Ψάχνουν ισχυρές κυβερνήσεις με ικανότητα παγίδευσης λαϊκών μαζών(2013-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ