Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Κάλεσμα του λαού για ισχυρό ΚΚΕ

Αύριο, Τετάρτη 14 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο, η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Λάρισα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Με καθημερινές περιοδείες σε εργοστάσια κι άλλες επιχειρήσεις, ομιλίες σε συγκεντρώσεις στις συνοικίες των πόλεων και σε χωριά του νομού, συσκέψεις σε σπίτια και κάθε μορφής ενημερωτική δράση, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της εντατικής δουλειάς για την ενίσχυση και με τη λαϊκή ψήφο του ΚΚΕ, προετοιμάζουν την κεντρική, προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Λάρισα, που πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε δεκάδες εργοστάσια οι εργάτες πήραν το κάλεσμα να συμμετάσχουν στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος της τάξης τους, που μάχεται για τα συμφέροντά τους. Ταυτόχρονα, συζήτησαν με τα κλιμάκια του ΚΚΕ και τους υποψήφιους βουλευτές του για το πραγματικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών, που δεν είναι ποιο από τα δυο κόμματα της αστικής διαχείρισης, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει - αυτό το ψευδεπίγραφο «δίλημμα» που καλλιεργούν, από καιρό, και πλασάρουν, κατά κόρον, στην προεκλογική περίοδο τα ΜΜΕ - αλλά το πώς θα ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ για να μπορεί ο λαός, από καλύτερη θέση, μετά τις εκλογές να οργανώσει την πάλη του για να μπορεί το ΚΚΕ να συμβάλει σε μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση εντός και εκτός Βουλής.

Η ίδια συζήτηση αναπτύσσεται και με τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και τα άλλα εμπορικά καταστήματα, με τους επαγγελματίες, τους μικρούς μαγαζάτορες και βιοτέχνες, που καλούνται να συμπαραταχθούν στο ΚΚΕ μαζί με τους εργάτες κι από κοινού να δώσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που τους καταστρέφει και στους κάθε λογής διαχειριστές της.

Το κάλεσμα του Κόμματος μεταφέρεται και στους εργαζόμενους υπηρεσιών κι άλλων χώρων - δήμους, νοσοκομεία, σχολές του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πολιτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α. - με τη συζήτηση να περιστρέφεται στο πώς, με τους αγώνες, αλλά και με την ψήφο του λαού, μπορεί να μπουν εμπόδια στην πολιτική που καταργεί τις λαϊκές κατακτήσεις και ισοπεδώνει τα λαϊκά δικαιώματα, όλα αυτά δηλαδή που απαιτούν ισχυρό ΚΚΕ σε ρότα ν' ανοίξει ο δρόμος για ριζοσπαστικές αλλαγές, για ν' αλλάξει τάξη στην εξουσία.

Λαϊκή συμμαχία, ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση

Στις συγκεντρώσεις στα χωριά καλούνται η μικρομεσαία αγροτιά και οι άλλοι φτωχοί κάτοικοι της υπαίθρου να πάρουν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση και να ενισχύσουν, με την ψήφο τους, το Κόμμα του οποίου τα στελέχη και τα μέλη δραστηριοποιούνται στο συνεπές αγροτικό κίνημα, που πρωτοστατεί στους αγροτικούς αγώνες ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, η οποία σπρώχνει χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Το Κόμμα που μάχεται για τη διεκδίκηση των άμεσων αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς - ικανοποιητικές τιμές για τα προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση των κάθε είδους φορολογικών επιβαρύνσεων και χαρατσιών κ.ά. - και, συνάμα, προβάλλει την προοπτική μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης της χώρας, η οποία, μέσα από την καθετοποιημένη κοινωνική παραγωγή που δίπλα της θα έχει τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα εξασφαλίζει καλό εισόδημα στους αγρότες - παραγωγούς, επαρκή και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, φτηνές πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό το γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι Θεσσαλοί αγρότες, είναι το κόμμα που δίνει όρκους πίστης και υποταγής στην αντιαγροτική ΚΑΠ κι αντιμάχεται, επί της ουσίας, τη δυνατότητα των μικρομεσαίων αγροτών να παραμείνουν στη γη τους και ν' αναπτύξουν την παραγωγή τους, όπως φαίνεται, καθαρά, από την αρνητική θέση του στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου. Οπως δηλαδή και η ΝΔ και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά αφού δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ. Οσα λέει δε περί διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της ΚΑΠ (και οι έως τώρα κυβερνήσεις το έκαναν), είναι στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων αγροτών, αφού αυτή η πολιτική είναι μοχλός για το ξεκλήρισμά τους.

Στις συσκέψεις που οργανώνονται με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, νέων των σπουδών, γυναικών των λαϊκών στρωμάτων γίνεται άμεση και κατατοπιστική κουβέντα για το πραγματικό πρόσωπο των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και της αστικής διαχείρισης, το οποίο, προεκλογικά, επιχειρούν να κρύψουν με τις ανούσιες «κοκορομαχίες» στα τηλεοπτικά παράθυρα, τα συνεχή ψέματα και τις ανέξοδες υποσχέσεις στα μπαλκόνια, τα εκφοβιστικά και εκβιαστικά «διλήμματα», αναδεικνύοντας την ανάγκη την επόμενη μέρα ο λαός να είναι δυνατός, να οργανώσει τη δική του ισχυρή αντιπολίτευση, γεγονός που απαιτεί να ενισχύσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ