Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαφοροποιήσεις άνευ ουσίας

Συναντήσεις πρωί και απόγευμα είχαν χτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στον απόηχο της ψηφοφορίας της Κυριακής για το πολυνομοσχέδιο και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις διαφοροποιήσεις (σε μερικά σημεία του νομοθετήματος) των Γιώργου Παπανδρέου, Απόστολου Κακλαμάνη, Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και την παραίτηση από την κυβέρνηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, οι συναντήσεις έγιναν ενόψει της άφιξης στην Αθήνα των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και άλλων παραγόντων της Ευρωζώνης για το Γιούρογκρουπ και το ΕΚΟΦΙΝ, αλλά και για τα παραπέρα βήματα εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, την «έξοδο» της ελληνικής οικονομίας για δανεισμό στις «αγορές». Ωστόσο, λέγεται ότι συζητήθηκαν και θέματα «κυβερνητικής συνοχής» ακόμα και πρόωρων εκλογών, αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμως το διέψευσε.

Στο μεταξύ κατεγράφη ένας «μίνι» ανασχηματισμός, καθώς με απόφαση του πρωθυπουργού αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέλαβε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ο Νικόλαος Ταγαράς, στη θέση των παραιτηθέντων Μάξιμου Χαρακόπουλου και Σταύρου Καλαφάτη (κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης).

Η ΚΟ της ΝΔ μετρά μείον έναν, καθώς διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης επειδή ψήφισε «παρών» σε άρθρο του πολυνομοσχεδίου. Μιλώντας χτες στον ANT1, ο διαγραφείς και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων (κόντρα και στον επισήμως υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλο), είπε ότι οι διατάξεις που πέρασαν από τη Βουλή αποτελούν εξόντωση της «μεσαίας τάξης», «της ραχοκοκαλιάς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα σκηνικό έντασης διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του πρώην προέδρου του Γ. Παπανδρέου να καταψηφίσει την Κυριακή άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες (ο Απ. Κακλαμάνης προχτές ψήφισε «παρών», αλλά χτες υπεραμυνόταν της «ενότητας» και «ενδυνάμωσης» του ΠΑΣΟΚ). Ο Παπανδρέου για την ψήφο του επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...

Ο Βενιζέλος του απηύθυνε κατηγορίες για «υποκρισίες» και «προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» που έχουν σχέση με την αντίθεση του Παπανδρέου στην «Ελιά». Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον Παπανδρέου ότι υπονομεύει την παράταξη. Ο Κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στο «Μega», χαρακτήρισε σημαντικό πολιτικό λάθος την τοποθέτηση του Παπανδρέου στη Βουλή, καλώντας τον μάλιστα να ξεκαθαρίσει τη στάση του, «ώστε όλοι να γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί στο εξής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιταχύνει για την προώθηση προαπαιτούμενων του κεφαλαίου(2014-07-26 00:00:00.0)
Επίδειξη πυγμής στην εξόντωση του λαού(2013-07-11 00:00:00.0)
Των αγροτών τα ...βιβλία(2012-11-24 00:00:00.0)
Αρνούνται να καλύψουν τις ζημιές από το «σκουλήκι»(2012-09-01 00:00:00.0)
Αναταράξεις από τη διαμάχη «κορυφής»(2012-08-03 00:00:00.0)
Αδιάρρηκτη συμμαχία για να σωθεί το κεφάλαιο(2012-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ