Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αποπροσανατολιστικό σκηνικό τεχνητής δικομματικής πόλωσης

Σε ένα ακόμα επεισόδιο ανούσιας και αποπροσανατολιστικής για το λαό αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση ότι η απόρριψη της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών ήταν «παραβίαση των θεσμών και του συντάγματος», «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», ενώ εξέφρασε τη λύπη του γιατί «τραυματίστηκε το κοινοβούλιο, για να μη στραπατσαριστεί η κυβέρνηση».

Παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική κατρακύλα», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγ. Μεϊμαράκης από τη μεριά του ανέφερε ότι ήταν «άδικη η πρόταση δυσπιστίας» στο πρόσωπό του.

Η ψηφοφορία επί της πρότασης αναμενόταν να ολοκληρωθεί λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το ΚΚΕ

Η όλη διαδικασία επιβεβαίωσε πλήρως τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ που απείχε τόσο από τη συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία, έχοντας εκδώσει προηγούμενα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που ξηλώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα, υποστήριξε την πρόταση δυσπιστίας για να καταδικασθεί η συνολική αντιλαϊκή πολιτική.

Παράλληλα κάλεσε το λαό να μην παγιδευτεί στο σκηνικό τεχνητής δικομματικής πόλωσης που στήνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο βολεύει και τους δύο. Πίσω από αυτήν την πρακτική βρίσκεται η προσπάθεια απόκρυψης της σύγκλισης των δύο κομμάτων σε στρατηγικής σημασίας θέματα που αφορούν τη στήριξη της ΕΕ, της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας, τη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Την πολιτική ευθύνη για την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας την έχει η κυβέρνηση και προς αυτήν στρέφεται η κριτική του ΚΚΕ.

Η πρόταση μομφής, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής, αμβλύνει την κριτική αυτή και συνεπώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα απέχει από τη σχετική ψηφοφορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ