Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Μόνη λύση η ανατροπή και η εξουσία στα χέρια του λαού

«Η αντιπαράθεση που γίνεται μέχρι τώρα από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τον καπιταλισμό», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

«Ολοι μαζί λέτε - τόνισε - ότι ένα σύστημα, χρεοκοπημένο, βάρβαρο, φθαρμένο, σαπισμένο, που το 2014 γυρίζει τους εργαζόμενους χρόνια πίσω και που αντικειμενικά έχει τελειώσει την ιστορική του αποστολή, μπορείτε να το διαχειριστείτε καλύτερα». Κανείς, σημείωσε, δεν μπαίνει στην ουσία, που είναι η ανατροπή του, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ο πλούτος να περάσει στα χέρια αυτών που τον παράγουν, ότι η κοινωνία δεν χρειάζεται τους καπιταλιστές.

Εκανε σαφές ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι προσωρινή, αβέβαιη, θα στηρίζεται σε μισθούς χαρτζιλίκι ειδικά για τα νέα παιδιά και θα προετοιμάσει την επόμενη κρίση.

«Δεν μπορεί πια να δώσει τίποτα αυτό το σύστημα», τόνισε, και πρόσθεσε: «Μία είναι η λύση, ανατροπή και η εξουσία στα χέρια του λαού. Το δίλημμα είναι σύγχρονοι δούλοι, ή ανασύνταξη, λαϊκή συμμαχία, αποδέσμευση από την ΕΕ, λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ