Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Κινήσεις υποταγμένες στην κάλπη

Να στρέψει τη συζήτηση στο ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις απ' τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή το Σαββατοκύριακο, επιχείρησε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μια ακόμα επιβεβαίωση για το πού αποσκοπούσαν οι τακτικισμοί του. Ισχυρίζεται πως κατάφερε να «αναδείξει τα κρυφά σημεία» του πολυνομοσχεδίου, όταν η συζήτηση γι' αυτό επισκιάστηκε πλήρως από την πρόταση δυσπιστίας, κι ακόμα ότι «η κυβέρνηση βγαίνει βαριά τραυματισμένη» απ' τη διαδικασία. Κάνοντας την ανάγκη επιθυμία υποστήριξε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν χαίρει πλέον της στήριξης και της εμπιστοσύνης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Κανακέματα» για τους Ν. Κακλαμάνη και Γ. Παπανδρέου (!) επιφύλαξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, επικαλούμενος τη στάση τους σαν... τη δικαίωση της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Είπε στο ρ/σ «Αθήνα 9,84»: «Η ουσία της υπόθεσης υπηρετήθηκε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Αν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι άλλο, θα το κάναμε. Αυτό φάνηκε και από το ότι ο κ. Παπανδρέου και ο Απόστολος Κακλαμάνης δεν ψήφισαν τα των τραπεζών (...) και αυτό ήταν πολύ μεγάλο κέρδος...».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκρούει την κατηγορία που του προσάπτει η κυβέρνηση περί «υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας ενόψει της εκταμίευσης της δόσης», λέγοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν ευσταθεί αφού η τυπική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί στις 17/4».

Στη διαδικασία εστίασε εξάλλου και ο Αλ. Τσίπρας όταν, μετά την αποχώρηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απ' τη Βουλή, μίλησε σε συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα καταγγέλλοντας «κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα».

Το ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή υποτάσσεται στην κάλπη και τους εκλογικούς σχεδιασμούς του, παραδέχτηκε ο Δ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Alpha», λέγοντας ότι αποτελεί «αφετηρία ενός ανένδοτου πολιτικού και κοινωνικού αγώνα για να ηττηθεί στην κάλπη, μιαν ώρα αρχύτερα, αυτή η πολιτική και αυτή η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ