Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αφιέρωμα σε όλους εκείνους που έλειψαν για ό,τι πρέπει...

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η μουσικοθεατρική παράσταση που «έκλεισε» την εκδήλωση στη Νίκαια, αφιερωμένη στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, επώνυμους όπως ο Σουκατζίδης και ο Τατάκης, και ανώνυμους, χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες που έδωσαν τη ζωή τους για τη ζωή και τη χαρά του κόσμου όλου. Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης «ξεδιπλώθηκαν» στιγμές απ' το μεγαλείο του αγώνα τους, ενώ στο ενδιάμεσο ο «λόγος» δινόταν στη μουσική. Ολο το γήπεδο σιγοτραγούδησε στο ρυθμό των τραγουδιών που ενέπνευσαν οι καημοί και οι προσδοκίες του λαού μας, η πάλη του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος της χώρας. Και σείστηκε απ' τα χειροκροτήματα - φόρο τιμής σε εκείνους που επειδή έλειψαν για ό,τι πρέπει, είναι πάντα παρόντες, μπροστάρηδες στους αγώνες μας, φωτεινοί σηματοδότες του κόσμου για τον οποίο τραβάμε. Στον Μπελογιάννη, στον Σουκατζίδη, τον Τατάκη, την Μαρία, τον Αντώνη... Στο ΚΚΕ που τους γαλούχησε...

Την επιλογή κειμένων και τη σκηνοθεσία έκανε η Θαλασσιά Αντωνοπούλου. Τη σκηνογραφία η Ηρώ Μανδηλαρά. Βοηθός σκηνοθέτη ο Διονύσης Ξενάκης.

Επαιξαν οι Εύη Γιαννοπούλου, Αντώνης Γουγής, Ερίνα Καπετάνου, Γιώργος Πέππας, Χρήστος Μπαλτάς και Κώστας Μαλκότσης. Συμμετείχαν οι Μαρία Καπετανοπούλου, Ελάνθη Κουμαριώτη, Δημήτρης Καζάντζας, Πηνελόπη Μουσγά.

Τραγούδησαν οι Γιώργος Γεωργακάκης, Νατάσσα Μουσάδη, Ερση Φτούλη.

Επαιξαν: Μπάσο ο Δημήτρης Ανδρονιάδης, κρουστά ο Δημήτρης Γιαννούχος, ακορντεόν ο Αλέξανδος Καμπουράκης, μπουζούκι ο Λευτέρης Κουάντας, φυσαρμόνικα ο Δημήτρης Κουφαλάκος, ενορχήστρωση - πιάνο ο Φίλιππος Παχνιστής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ