Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Η πρόταση του ΚΚΕ ανταποκρίνεται στις διευρυμένες ανάγκες του λαού

Από την εκδήλωση την Κυριακή στην Αργυρούπολη
Από την εκδήλωση την Κυριακή στην Αργυρούπολη
Ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, που θέλησε να ενημερωθεί για τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Ελληνικού, ήταν το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» της Αργυρούπολης το πρωί της Κυριακής.

Στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα «Εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο και το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού», κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Θ. Παφίλης, τόνισε πως οι εξελίξεις στο θέμα του Ελληνικού αφορούν όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. «Η δική μας πρόταση -τόνισε- είναι ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας που έχει ως κριτήριο ανάπτυξης την ικανοποίηση των συνδυασμένων λαϊκών αναγκών. Επομένως, η θέση μας για το Ελληνικό και το παραλιακό μέτωπο εντάσσεται αντικειμενικά στη θέση μας για την Αττική και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών συνολικά σε αυτή. Επίσης, με διασφάλιση του δικαιώματος στην ασφαλή, ποιοτική και υψηλού επιπέδου λαϊκή κατοικία, διασφάλιση του δικαιώματος μεταφοράς, υποδομών κοινής ωφέλειας όπως σχολεία, νοσοκομεία, δομές πολιτικής προστασίας, μέτρα και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και αντισεισμικής προστασίας, χώρων πρασίνου και αναψυχής και περνάει μέσα από την ανάγκη διασφάλισης ποιοτικού ελεύθερου χρόνου για τους εργαζόμενους άρα είναι δεμένο με τις εργασιακές συνθήκες κ.λπ. Για το χώρο του Ελληνικού, ο σχεδιασμός πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης του χώρου, τον τρόπο εξεύρεσης πόρων για την κατασκευή και τη συντήρησή του στη συνέχεια, το είδος των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν κ.λπ.».

Ο Θ. Παφίλης
Ο Θ. Παφίλης
Δεν παρέλειψε να σταθεί στη στάση των υπόλοιπων παρατάξεων στην Περιφέρεια, λέγοντας: «Η λέξη "ξεπούλημα" αποπροσανατολίζει το λαό. Γιατί το θέμα δεν είναι πόσο θα το πουλήσει, αν θα το πουλήσει σε καλή ή σε κακή τιμή, αλλά το ότι θα το πουλήσει. Και όσοι εστιάζουν και υψώνουν συνέχεια το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το κάνουν για να κρύψουν ότι συμφωνούν με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, συμφωνούν γενικά με την πολιτική της ΕΕ και στη συγκεκριμένη περίπτωση ας πάρουμε τη δήλωση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ της κ. Ρ. Δούρου. Γιατί, οι υπόλοιποι δεν βγάζουν άχνα. Και ο Γ. Κουμουτσάκος και το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρμαχοι, ενώ με τους ΑΝΕΛ δε βρίσκεις άκρη. Τι λέει, λοιπόν, η κ. Δούρου; Οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε παζάρι να κάνει ούτε να φέρει νέες επενδύσεις, που σημαίνει ότι "άμα έρθουμε εμείς και καλύτερο παζάρι θα κάνουμε και θα φέρουμε νέες επενδύσεις"».

Αναφέρθηκε, επίσης, και για την άλλη λύση που προβάλλεται, αυτή του ΕΜΠ, που «έχουν κάνει σήμερα σημαία τους όχι μόνο οι τοπικές αρχές των γύρω Δήμων αλλά και μια σειρά φορείς και "κινήσεις πολιτών"» και που κινείται στη λογική του "μικρότερου κακού". Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως «η επιστημονική τεκμηρίωση της μελέτης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Από την άλλη, όμως, δεν αποκλείει τη μερική εμπορευματοποίηση του χώρου, θεωρώντας ως συμβατές με το πάρκο και αποδεκτές χρήσεις εμπορικές είτε τοπικού επιπέδου είτε μητροπολιτικού, αναψυχής κ.λπ., με πρόσχημα ότι τα έσοδα από αυτές θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση του πάρκου. Επίσης, προτείνουν εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου σκοπιμότητας με στόχο την αυτοχρηματοδότηση, το οποίο θα οδηγήσει σε πρόσθετα χαράτσια για τους επισκέπτες».

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Λιάπης, υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού, στάθηκε μεταξύ άλλων στο πώς τοποθετούνται στο δήμο τα κόμματα και οι παρατάξεις, προειδοποιώντας τους εργαζόμενους να μην αποπροσανατολίζονται από τους δήθεν ανεξάρτητους, καθώς κάθε κόμμα υποστηρίζει υποψήφιους στο δήμο. «Η διοίκηση του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια σήκωνε πανό με σύνθημα το "Ελληνικό δεν πωλείται - ούτε σπιθαμή γης στους ιδιώτες". Στην παρέλαση όμως της 25ης Μαρτίου τα πανό αυτά με τα συνθήματα άλλαξαν στο "Οχι στο πλιάτσικο - Ναι στην αξιοποίηση"».

Παίρνοντας το λόγο, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Βασίλης Δημόπουλος επεσήμανε την απόλυτη και κατηγορηματική αντίδραση του ΚΚΕ στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των ελεύθερων χώρων, αναλύοντας διεξοδικά τις προτάσεις του Κόμματος για την παραλία, τους ελεύθερους χώρους αλλά και τη διαχείριση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ ο Νίκος Παπαγεωργίου, υποψήφιος δήμαρχος Π. Φαλήρου στάθηκε στα κέρδη των νέων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων με καταπατήσεις ακτών, δασών, μαρίνων, λέγοντας πως «με τα κέρδη από τα έσοδα που αποκόμισαν αυτές οι πολυεθνικές στον τουρισμό θα μπορούσαν 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι να κάνουν αξιοπρεπείς διακοπές και θα μπορούσαν να είχαν κτιστεί τουλάχιστον 50.000 σπίτια για εργατικές οικογένειες». Και τόνισε ότι «όποιος έχει αποδεχτεί αυτό το δρόμο ανάπτυξης ως μονόδρομο και θεωρεί ότι δεν έχει άλλη διέξοδο από το να υποταχθεί στην εξουσία των μονοπωλίων, να ξέρει ότι οι εξελίξεις για αυτόν θα είναι διπλά οδυνηρές καθώς και οι αυταπάτες κάποτε τελειώνουν».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Σμύρνης Αγγελος Βρεττός, Αγ. Δημητρίου Γιώτα Δήμου, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Κώστας Πασακυριάκος και Αλίμου, Κυριακή Καμαρινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ