Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΑΒΑΛΑ
Οχι στη διέλευση του ΤΑΡ από περιοχές υψηλής αγροτικής παραγωγικότητας

Κοινή ανακοίνωση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιοχή της Καβάλας

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Καβάλας, ο ελληνικός λαός συνολικότερα δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Καβάλας, ο ελληνικός λαός συνολικότερα δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ
Ανακοίνωση με τη θέση τους για τον αγωγό TAP εξέδωσαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καβάλα, με αφορμή και την πρόσκληση των αγροτών που αντιδρούν στη διέλευσή του, να τοποθετηθούν επίσημα οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο του λαού στις εκλογές.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Θεόδωρος Κοντογεωργίου, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο Χρήστος Ποτόλιας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, και ο Στέλιος Μπράτσος, υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου αναφέρουν:

«Στηρίζουμε τον αγώνα επιβίωσης που δίνει η φτωχομεσαία αγροτιά στη περιοχή των Τεναγών για τον αγωγό ΤΑΡ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, τους μικρούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τις νέες, να σταθούν αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα.

Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών συνδέεται, πρέπει να συνδέεται, με τα αιτήματα που προβάλλουν συνολικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα φορολογικά και άλλα μέτρα της συγκυβέρνησης που τους οδηγούν σε βέβαιο ξεκλήρισμα.

Από την κατασκευή και λειτουργία του συγκεκριμένου αγωγού ο ελληνικός λαός γενικά, αλλά και οι κάτοικοι στην περιοχή μας και στην πόλη μας, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν.

Ο καβαλιώτικος λαός γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτές οι επενδύσεις. Το φυσικό αέριο "πέρασε" από την πόλη μας και δεν "ακούμπησε". Το δίκτυο της ΔΕΠΑ εκτείνεται μόνο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην πόλη και στην περιοχή και όχι στα λαϊκά νοικοκυριά.

Αποτελεί κοροϊδία και πρόκληση η στάση των κομμάτων και των παρατάξεών τους που διεκδικούν την ψήφο στις εκλογές του Μάη. Από τη μια πανηγυρίζουν για τη συγκεκριμένη συμφωνία και άλλες που ετοιμάζονται. Μάλιστα "θα μετατρέψουν τη χώρα και την περιοχή μας σε ενεργειακό κόμβο" διατείνονται. Από την άλλη υποτίθεται στηρίζουν το αίτημα της αλλαγής διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ. Ολες αυτές οι δυνάμεις κρύβουν σκόπιμα την αλήθεια: Οτι μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και εντός των τειχών της ΕΕ, η Ενέργεια και οι δρόμοι μεταφοράς της, αντί για ευλογία για το λαό μετατρέπονται σε κατάρα, "μήλον της Εριδος" για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς. Η πρόσφατη πείρα της Ουκρανίας είναι πέρα για πέρα αποκαλυπτική.

Οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου και ο υποψήφιος αντιπερειφερειάρχης ΠΕ Καβάλας δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη συγκεκριμένη όδευση του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη περιοχή υψηλής αγροτικής παραγωγικότητας.

Θεωρούμε ότι η αλλαγή διέλευσης του αγωγού ΤΑΡ πρέπει να αποτελέσει προοπτική, για να παλέψουμε για Ενέργεια φτηνή για το λαό, κοινωνικό αγαθό και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Για αγροτική παραγωγή που ως κριτήριο θα έχει την κάλυψη των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, με παράλληλη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ