Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Μοιράζουν φτώχεια στους ανέργους, επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις

Στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε την Πέμπτη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής

Η Δ. Γκούμα, υποψήφια δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας
Η Δ. Γκούμα, υποψήφια δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας
Για το φλέγον θέμα της ανεργίας και τις προτάσεις του ΚΚΕ μίλησε την Πέμπτη το απόγευμα ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας. Στην εκδήλωση χαιρέτισε και η υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δανάη Γκούμα.

Ο Γ. Πέρρος αναφέρθηκε στις αιτίες που γεννούν την ανεργία και πώς αυτή αξιοποιείται για συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, αντί να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, επιδοτούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι και «οργιάζουν» τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Παρ' όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, «όσο και να υποσχεθούν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, οι επιχειρήσεις θα φεύγουν από την Ελλάδα, ανάλογα με το πού ενδιαφέρονται να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους».

Σχετικά με το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης είπε πως ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, «σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανεργία επιχείρησε να εμφανίσει ως "λύση" πρωτοβουλίες που από τη μία μοιράζουν χρήματα στο κεφάλαιο και από την άλλη δίνουν ένα κομμάτι ψωμί για περιορισμένο χρονικό διάστημα καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα. Πρότεινε να διαθέσει η Περιφέρεια 10 εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις για την επιδότηση προσλήψεων 1.500 ανέργων έως 29 ετών. Οι δικαιούχοι - επιχειρήσεις της Αττικής θα πρέπει να διατηρήσουν τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον 3 μήνες. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν, με διαφοροποιήσεις, οι τοποθετήσεις των υπολοίπων παρατάξεων. Αλλωστε σήμερα δουλεύουν εκατοντάδες άνεργοι στις υπηρεσίες της περιφέρειας με αυτές τις άθλιες εργασιακές σχέσεις.

Ο Γ. Πέρρος στο βήμα της εκδήλωσης
Ο Γ. Πέρρος στο βήμα της εκδήλωσης
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ όχι μόνο καταψήφισαν τέτοιες προτάσεις, αλλά και πάλεψαν για να μη γίνουν απολύσεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Πρότειναν μέτρα ανακούφισης των ανέργων για παράδειγμα στο Πέραμα. Αφού λοιπόν όλοι συμφώνησαν να δοθούν 350.000 ευρώ στους ανέργους, αυτά ποτέ δεν δόθηκαν».

Επίσης, ο Γ. Πέρρος άσκησε κριτική στη «διαχείριση της εξαθλίωσης» από διάφορες ΜΚΟ, που αναλαμβάνουν την υλοποίηση της κοινωφελούς εργασίας, διανομή τροφίμων, κοινωνικά παντοπωλεία, παρέχουν ένα ελάχιστο πακέτο ιατρικών εξετάσεων και φαρμάκων σε ανέργους. Αλλά και στη ΓΣΕΕ που πρωτοστάτησε σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ οι δήμοι προβάλλουν τη σύσταση εταιρειών από ανέργους σαν «αντιμετώπιση» του προβλήματος. Τέλος, αναφέρθηκε στις ποικίλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και στους αγώνες για μέτρα προστασίας των ανέργων, των νέων ζευγαριών, των λαϊκών οικογενειών.

Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η Δανάη Γκούμα σημείωσε πως η δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας αύξησε τα δημοτικά τέλη, προσπάθησε να επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αποδέχτηκε την κινητικότητα των μόνιμων εργαζομένων του δήμου. Ταυτόχρονα, ενώ στα λόγια η δημοτική αρχή αποδέχτηκε το αίτημα της τοπικής Επιτροπής Ανέργων για απαλλαγή των άνεργων από τα δημοτικά τέλη, στην πράξη δεν προχώρησε στην υλοποίησή του, με πρόσχημα τη δημιουργία επιτροπής που θα εξέταζε τα κριτήρια των δικαιούχων.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ(2022-02-11 00:00:00.0)
«Πόσο φιλολαϊκή είναι τελικά η "πράσινη" ανάπτυξη;»(2022-02-08 00:00:00.0)
Ημερίδα για τη χρήση γης και το Ρυθμιστικό Σχέδιο(2014-07-11 00:00:00.0)
Αντιμέτωπο με την απειλή «έξωσης»(2014-05-10 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στην Αττική ενόψει των εκλογών(2014-05-10 00:00:00.0)
Ενάντια στην αδειοδότηση οίκων ανοχής(2011-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ