Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ »
Καλεί σε επιφυλακή τους εργαζόμενους στον Σκαραμαγκά

Τα υποβρύχια στους ντόκους των Ναυπηγείων
Τα υποβρύχια στους ντόκους των Ναυπηγείων
Σε οργάνωση και αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι ταξικές δυνάμεις της Εργοστασιακής Επιτροπής (ΕΕΝΣ), μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας, με την οποία ουσιαστικά προδιαγράφει την δραστική συρρίκνωση, αν όχι το λουκέτο, του ναυπηγείου.

Η ανακοίνωση αφορά μόνο το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, δηλαδή την ολοκλήρωση των 4 υποβρυχίων. Από εκεί και πέρα δεν εξασφαλίζει καμία θέση για τους 1.100 εργαζόμενους, ενώ δεν υπάρχει ούτε λέξη για την καταβολή των μισθών τους. Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στις 18 Απρίλη «κλείνουν» πλέον 2 χρόνια απλήρωτοι. Αλλά ακόμα και σε ό,τι αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα, αυτό θα εκτελεστεί δίνοντας τη «δουλειά» σε εργολάβους και υπεργολάβους, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν θα παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Ειδική ενημέρωση για τα όσα προωθούνται θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί από τον υπουργό Αμυνας στις Επιτροπές Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της εργοδοσίας των αραβογερμανικών μονοπωλίων με πληρωμένη ανακοίνωσή τους στον Τύπο πριν ένα χρόνο είχαν πει ότι για την ολοκλήρωση του προγράμματος δε χρειάζονται πάνω από 500 εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί ακόμα ότι η κυβέρνηση, για λογαριασμό των μονοπωλίων, αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των 4 υποβρυχίων, για τα οποία η αραβική ADM και η γερμανική Thyssen krupp έχουν εισπράξει 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή το 75% της «αξίας» του έργου και έχουν παραδώσει μόνο ένα υποβρύχιο, αυτό που γέρνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ