Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στις 9 Απρίλη να γίνει πανεργατικός ξεσηκωμός

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 9 Απρίλη, παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που την υπονομεύουν ήδη από την προκήρυξή της και στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να βάλουν την υπογραφή τους σε ΕΓΣΣΕ που νομιμοποιεί το αίσχος των σημερινών κατώτερων μισθών.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, πήραν πολλά αλλά θέλουν και άλλα. Απαιτούν να μη δίνουν λογαριασμό για τίποτα, να απολύουν όπως, όσους και όποτε θέλουν, να τσακίσουν συνεχώς τα μεροκάματα, να μη δεσμεύονται από συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις, να κάνουν τη δουλειά τους ελεύθερα.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε αγωνιστική ετοιμότητα, εγρήγορση και επιφυλακή. Τα σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους, τους εργαζόμενους, τον κλάδο τους. Να ανοίξουν συζητήσεις στον κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο. Να αποτελέσει η οργάνωση της απεργίας βήμα στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης των συνδικάτων και στην ανασύνταξη του κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ