Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη στον ιδιωτικό τομέα

Να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της κινητοποίησης καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ

Να κάνουν δική τους υπόθεση την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Χτες, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, κάτω από την πίεση των εξελίξεων και τα νέα μέτρα που μεθοδεύουν η κυβέρνηση και η τρόικα για λογαριασμό του κεφαλαίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 9 Απρίλη.

Να σημειωθεί ότι πριν ακόμα εξαγγείλει την απεργία, η συνδικαλιστική πλειοψηφία ξεκίνησε να την υπονομεύει. Στο τέλος της εβδομάδας έχει ορίσει νέα συνάντηση με τις εργοδοτικές ενώσεις, για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που επί της ουσίας νομιμοποιεί τους μισθούς πείνας που επιβλήθηκαν το 2012.

Με δεδομένα τα παραπάνω, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την απεργία για να οργανώσουν καλύτερα την πάλη στους τόπους δουλείας. Να μπούνε μπροστά και να παλέψουν για την υπογραφή νέας Εθνικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων με βάση τις δικές τους ανάγκες. Να απαιτήσουν την προστασία των ανέργων, να πούνε όχι στις απολύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

Οχι τυχαία, το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή, μετά τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Καμία αναμονή. Το ΠΑΜΕ καλεί Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα δικά τους χέρια. Να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να σχεδιάσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για διεκδίκηση υπογραφής ΕΓΣΣΕ και Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια των ΕΕ, εργοδοσίας και κυβέρνησης για κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση της απεργίας και την επαναφορά του "λοκ άουτ".

Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ