Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Με τις ψήφους των παρατάξεων που στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης του ΟΟΣΑ και της τρόικας να παραδώσουν το χώρο της λιανικής διάθεσης του φαρμάκου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επίσης, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το ερχόμενο Σάββατο 22/3. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών - εκτός απ' το διαφορετικό πλαίσιο διεκδικήσεων- πρότεινε 24ωρη απεργία για αύριο, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Στα παζάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη, η τρόικα απορρίπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, την αντιπρόταση της κυβέρνησης που προβλέπει την απελευθέρωση μόνο των τιμών προς τα κάτω στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) και όχι την απελευθέρωση και των σημείων πώλησης, δηλαδή στα σούπερ μάρκετ και σε άλλα σημεία λιανικής. Επίσης, απορρίπτει την πρόταση να απελευθερωθούν οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ εντός φαρμακείων κι αν σε ένα τρίμηνο δεν διαπιστωθεί η αποκλιμάκωση των τιμών, να απελευθερωθούν και τα σημεία πώλησης.

Παράλληλα, η τρόικα επιμένει να νομοθετήσει η κυβέρνηση τη δυνατότητα δημιουργίας αλυσίδων φαρμακείων και της απελευθέρωσης του ωραρίου τους. Πρόκειται για μέτρα που θα επιβαρύνουν κι άλλο τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ