Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αλληλεγγύη αρτοποιών σε κτηνοτρόφους

Αλληλεγγύη στους φτωχούς κτηνοτρόφους εκφράζει η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών, με αφορμή τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Με πρόφαση την έκθεση του ΟΟΣΑ, η ελληνική κυβέρνηση, θέλοντας να αυγατίσει τα κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, ντόπιων και ξένων, σε πλήρη εναρμόνιση και σύμπλευση με την πολιτική της ΕΕ, ξεκληρίζει κλάδους όπως του μικρού αγρότη, του μικρού κτηνοτρόφου, του μικρού αρτοποιού, του μικρού φαρμακοποιού.

Δήθεν νοιάζονται για την ανάπτυξη και για φθηνά προϊόντα. Στην πραγματικότητα νοιάζονται για την ανάπτυξη και τα κέρδη των μονοπωλίων, πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Αν ήταν αλήθεια, θα ακολουθούσαν εντελώς διαφορετική πολιτική για φθηνά βασικά διατροφικά προϊόντα και φάρμακα προς όφελος του λαϊκού νοικοκυριού, το οποίο βομβαρδίζουν με φόρους, χαράτσια, κατασχέσεις και φυλακίσεις. Η βιομηχανία τροφίμων είναι αυτή που κυρίως γέννησε τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα παγκοσμίως και όχι εμείς.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι στον αγώνα που δίνετε δεν είστε μόνοι σας. Δίπλα σας θα αγωνιστούμε και εμείς με τα ίδια προβλήματα από τις ίδιες πολιτικές. Οπως οργανωμένα επιτίθενται στα δίκαιά μας, έτσι οργανωμένα και ταξικά πρέπει να αντισταθούμε. Μαζί με τους εργάτες, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, να περάσουμε στην αντεπίθεση για την ανατροπή των πολιτικών που μας αφανίζουν».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org