Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία για τους σχολικούς φύλακες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών έκανε χτες το μεσημέρι η Επιτροπή Σχολικών Φυλάκων του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Παράλληλα, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μάρτη. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Γ. Μιχελάκη, στον οποίο επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Το στέλεχος της κυβέρνησης περιορίστηκε να πει ότι μέχρι και σήμερα αναμένονται οι λίστες του ΑΣΕΠ για τους 382 σχολικούς φύλακες που πληρούν τα κριτήρια για ένταξή τους σε βοηθητικές υπηρεσίες στην Υγεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ο ίδιος πέταξε το μπαλάκι για το χειρισμό του θέματος στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι σχολικοί φύλακες είναι συνολικά 2.200 και όσοι δεν μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία, δηλαδή περίπου 1.800, θα απολυθούν με την ολοκλήρωση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, η οποία λήγει στις 22 Μάρτη.

Η Επιτροπή διεκδικεί: Να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις. Να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία. Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org