Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν για ΣΣΕ οι εργαζόμενοι της «ELBISCO»

Με 24ωρες απεργίες, χτες και σήμερα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ELBISCO», συμφερόντων του ομίλου Φιλίππου, διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τη στήριξή της στους εργαζόμενους εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και υπογραμμίζει την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή πάλη των εργαζομένων στον όμιλο.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η υπεράσπιση της κερδοφορίας του ομίλου περνά από το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η άρνηση της εργοδοσίας να υπάρξει Σύμβαση Εργασίας είναι το πρώτο βήμα στα παραπέρα αντεργατικά σχέδιά της. Αλλωστε, το μονοπώλιο Φιλίππου έχει πρωτοστατήσει στον κλάδο για να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της ΕΕ και των κυβερνήσεων διαχρονικά, όπως απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία και άλλα.

Ηρθε η ώρα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια, πρέπει άμεσα να υπάρξει συντονισμός των σωματείων του ομίλου Φιλίππου (ΦΑΓΕ - ΕΒΓΑ - ELBISCO - ΚΑΝΑΚΗ - ΑΛΛΑΤΙΝΗ - ΒΙΣ - ΜΟΡΝΟΣ) για να αντιμετωπιστεί από κοινού η βάρβαρη επίθεση που δέχεστε. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ