Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναθερμαίνουν το Κυπριακό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε την Τρίτη το απόγευμα ο ειδικός Σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος χτες είχε συνομιλίες και με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Α. Ντάουνερ υποστήριξε ότι τα ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό «πρέπει να λυθούν αργά και μεθοδικά» και το συνέδεσε με την κρίση στην κυπριακή οικονομία. Αναφέρθηκε στις «δύσκολες ώρες» που περνά ο κυπριακός λαός και μετέφερε τη «συμπάθεια» των ΗΕ, λέγοντας ότι δεν μπορούν να αγνοηθεί η σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης.

Μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τον Ντ. Ερογλου, ο Α. Ντάουνερ χαρακτήρισε «κοινή επιθυμία όλων» την επανέναρξη της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε ποια βάση θα γίνει αυτό. Τα ΗΕ, σε συνεργασία με την Τουρκία και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, προωθούν επαναφορά του «Σχεδίου Ανάν», επιχειρώντας να αξιοποιήσουν την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τις οικονομικές εξελίξεις στο νησί. Χτες συμπληρώθηκαν εννιά χρόνια από το δημοψήφισμα στο οποίο ο Κυπριακός λαός απέρριψε τη λύση Ανάν με 75,9%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ