Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΒΥΘΙΣΗ: «Η Γερμανία βυθίζεται όλο και περισσότερο στο βούρκο της ύφεσης, που λειτουργεί ως κινούμενη άμμος πλέον σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Τα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής ήταν απογοητευτικά, εντείνοντας τις ανησυχίες σε όλο τον πλανήτη. Προσγειώνονται επίσης ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία, Κίνα, με τον κινητήρα της ευρωζώνης να βγάζει ήδη ανησυχητικούς καπνούς» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΚΟΥΒΑΡΙ: «Τον Ιούνιο αναμένεται να ανακοινωθεί ο νικητής, ανάμεσα στον ΤΑΡ, ο οποίος θα κινηθεί στη γραμμή Ελλάδα - Αλβανία - Ιταλία, και στον Nabucco West, ο οποίος σχεδιάζεται στη διαδρομή Τουρκίας - Βουλγαρίας ως την Αυστρία (...) οι πιέσεις που ασκούν οι διάφορες χώρες, ... αλλά και εταιρείες (...) έχουν αυξηθεί υπέρμετρα, ενώ εντείνεται ο ανταγωνισμός από τον ρωσικό αγωγό South Stream, στον οποίο μετέχουν δύο μεγάλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι, η ιταλική ENI και η γαλλική ΕdF. Υπάρχει όμως ο "τρίτος παίκτης", το υγροποιημένο αέριο, LNG, το οποίο το 2012 κάλυψε το 10% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης, έναντι μόλις 2,5% στις αρχές της δεκαετίας» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ: «Παύση πληρωμών είναι η κυβερνητική συνταγή για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 (...) το υπουργείο Οικονομικών έχει σταματήσει να πληρώνει. Οι πληρωμές για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ ήταν 0,00 ευρώ (!). Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κόπηκε κατά 60%. Η επιχορήγηση στο ΙΚΑ έπεσε στο 50%. Αλλά και οι επιστροφές φόρων περιορίστηκαν δραστικά» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: «Τα μάθατε τα νέα; Μοιράζουν δουλειές σε νέους ανέργους με 8μηνες συμβάσεις και με μισθούς από 430-470 ευρώ!!! Και ναι. Κοντεύουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στους μισθούς απέναντι στην... Ινδία!». (στο ΠΟΝΤΙΚΙ)

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ: «Στην ανατριχιαστική παραδοχή ότι οι επιθεωρητές εργασίας φοβούνται να μεταβούν στις φυτείες της Μανωλάδας προχώρησε χτες ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μ. Κανδαράκης στη Βουλή αποδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γιατί οι ματωμένες φράουλες θα μας απασχολήσουν ξανά και στο μέλλον» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)

«ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ»: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως κάποιοι πυροβολισμοί μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μιας ολόκληρης χώρας και το νέο μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου την ίδια στιγμή που για την οικονομική καταστροφή δεκάδων συνανθρώπων μας που καλλιεργούν φράουλες φαίνεται πως δεν δίνεται η δέουσα σημασία, αντιθέτως κάποιοι βιάστηκαν να τις βαφτίσουν ματωμένες» (από την ανακοίνωση των γεωτεχνικών / στο ILIALIVE)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ