Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΗ
«Στα γεμάτα» για την επιτυχία του
  • Στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου
  • Απόφαση και από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης

Αποψη από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Αποψη από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 19 του Απρίλη απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους όλης της χώρας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΝΑΤ - ΤΑΕ - OAEE. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 15 Απρίλη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος). Στις 16 Απρίλη, στις 10 το πρωί, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης θα ξεκινήσει πικετοφορία των συνταξιούχων προκειμένου να προπαγανδίσουν το συλλαλητήριο.

Οι συνταξιούχοι στις 19 του Απρίλη διαδηλώνουν και απαιτούν: «Αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα και επιδόματα. Καμία περικοπή στις δαπάνες, για φάρμακα και δημόσια Υγεία. Κατάργηση των χαρατσιών της φοροληστείας και όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων». «Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με τον μόχθο και το αίμα της ζωής τους τα πάντα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Ολος ο πλούτος που έχουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοβιομήχανοι είναι ο κλεμμένος ιδρώτας μας», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Κάλεσμα στους συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 19 Απρίλη, στην Αθήνα, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων του Νομού Λάρισας. Η αναχώρηση με πούλμαν για την Αθήνα θα γίνει στις 6 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (η μεταφορά θε είναι δωρεάν) και για δηλώσεις συμμετοχής οι συνταξιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2410.536.160, καθημερινά, μέχρι τις 16/4, από τις 10 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ.

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας ενημερώνει τους συνταξιούχους ότι οι δηλώσεις συμμετοχής για την κάθοδό τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας θα μπορούν να κατατεθούν μέχρι την Τρίτη 16/4. Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν πούλμαν από την Αμφισσα, στις 7 π.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παιδική χαρά) και από την Ιτέα, στις 7.30 π.μ., από τα ΚΤΕΛ.

Σήμερα, Παρασκευή, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου, στις 11.30 το πρωί, με θέμα το πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Οι Θεσσαλονικείς

Την κάθοδό τους στην Αθήνα για συμμετοχή τους στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση ανακοίνωσαν, χτες, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Πέμπτη 18 Απρίλη, στις 12 τα μεσάνυχτα, από το Αγαλμα Βενιζέλου.

Τις επόμενες μέρες, η Συντονιστική θα συνεχίσει τις περιοδείες και τις εξορμήσεις στα ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ, στα ΚΑΠΗ, στις γειτονιές, προκειμένου να ενημερώσει πλατιά τους συνταξιούχους και να τους καλέσει να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση. Οπως είπαν, χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ανταπόκριση που εκφράζεται στις μέχρι τώρα περιοδείες που πραγματοποίησαν είναι μεγάλη και αναμένεται μαζική η συμμετοχή των συνταξιούχων όλων των Ταμείων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org