Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σαπίλα τους δεν ακουμπάει το ΚΚΕ

Τρεις ολόκληρες σελίδες αφιέρωσαν στο ΚΚΕ, χτες, πρώτη μέρα των εργασιών του 19ου Συνεδρίου, τα «Νέα». Ούτε, όμως, μία λέξη για το περιεχόμενο του Συνεδρίου, όπως αυτό αποτυπώνεται στις Θέσεις της ΚΕ, στην πολύμηνη, πλούσια προσυνεδριακή διαδικασία, κατά την οποία αυτές συζητήθηκαν με χιλιάδες εργαζόμενους και υπερψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κόμματος, για το βάθος της ανάλυσης των εξελίξεων και των τάσεων που τις διακρίνει, τους στόχους που θέτουν. Ούτε μία λέξη επί της ουσίας, ούτε καν για να την επικρίνουν, να διατυπώσουν πολιτική διαφωνία, ένσταση, να τη θέσουν στη δοκιμασία της αντιπαράθεσης.

Τρεις ολόκληρες σελίδες σεναρίων διαδοχολογίας, ίντριγκας, με πηχυαίους τίτλους, όπως «Ο χρησμός της αποχώρησης» και «Οι "σωματοφύλακες" της Αλέκας, ο Γόντικας και... δύο ανένταχτοι»! Αθλιότητες του χειρίστου είδους της πιο σάπιας δημοσιογραφίας, στημένης στο ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά πες πες κάτι θα μείνει, όπως τους έχει διδάξει ο Γκέμπελς. Είναι το γνωστό μοτίβο στο οποίο κινήθηκε το σύνολο του αστικού Τύπου εδώ και καιρό, κι από κοντά ασθμαίνοντας και οι οπορτουνιστές. Μάλιστα, ένας εξ αυτών που προγυμνάζονται για να αναλάβουν την αστική διαχείριση, ανέλαβε χτες να θεωρητικοποιήσει τη σχετική πρεμούρα τους, εμφανίζοντάς την σαν «στάδιο» και «μεταβατικό πρόγραμμα» για το σοσιαλισμό (!) και καταγγέλλοντας το ΚΚΕ για σεχταρισμό, επειδή αρνείται να ψάλει μαζί τους το «ωσαννά» στην αστική τάξη.

Το κατασκευασμένο ρεπορτάζ των «Νέων» δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Συλλέγει όλα όσα γράφτηκαν εναντίον του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα και σερβίρει ένα χυλό με λίγο απ' όλα: Εσωκομματική τάχα αντιπαράθεση, μυστήρια, απομόνωση, διαδοχολογία, ομάδες και άλλα, βγαλμένα από τα πιο σκοτεινά επιτελεία της αντίδρασης. Παρόμοια ρεπορτάζ είχαν και άλλες αστικές εφημερίδες, ενώ δεν έλειψε η αναπαραγωγή του ρεπορτάζ των «Νέων» από διάφορα περίεργα μπλογκς.

Πασχίζουν να παρουσιάσουν το ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους ή, πιο σωστά, σαν τα κόμματα που υπηρετούν. Πασχίζουν με τη βρωμιά τους να προσδώσουν στο ΚΚΕ τη σαπίλα των αστικών κομμάτων, για να υποβάλουν στους αναγνώστες τους ότι το ΚΚΕ είναι μία απ' τα ίδια, και για να το πετύχουν δεν διστάζουν να βιάζουν την πραγματικότητα. Το 96,8% των μελών του Κόμματος υπερψήφισαν τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο.

Οταν σταματούν να συκοφαντούν το ΚΚΕ, καταπιάνονται με το να διαστρεβλώνουν τις θέσεις και προτάσεις του, ακριβώς για να τις εμποδίσουν να «μπολιάσουν» τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Ισχυρίζονται ότι τα παραπέμπει όλα στη Δευτέρα Παρουσία, στο σοσιαλισμό, διαγράφοντας μονοκονδυλιά την τιτάνια προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλει για την ανάπτυξη αγώνων, για τη διεκδίκηση και του παραμικρού μέτρου ανακούφισης του λαού. Τη γνωρίζουν αυτή του τη δράση και τη φοβούνται, η άμυνά τους είναι η πλήρης αποσιώπησή της. Οπως γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ ακριβώς επειδή θέλει ο λαός να ζήσει καλύτερα, κι όχι να προβάρουν τα στελέχη του υπουργικά κοστούμια, αρνείται να πάρει μέρος στην αστική διαχείριση, που είναι από χέρι αντιλαϊκή. Είναι τέτοιο το άγχος τους να πλήξουν το ΚΚΕ που δεν έχουν πρόβλημα να αυτοδιαψεύδονται και να γελοιοποιούνται. Μέχρι τώρα μιλούσαν για «εμφύλιο στο ΚΚΕ». Τώρα που έμαθαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ υπερψήφισαν τις Θέσεις της ΚΕ, κάνουν την ακόμη πιο βρώμικη προπαγάνδα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Είναι αδίστακτοι. Και ο σκοπός φυσικά της αστικής τάξης και των φυλλάδων της είναι να τσακίσουν το ΚΚΕ. Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει ξανά.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ