Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Οργανώνουν την απεργία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Πυκνώνουν οι οργανώσεις των εργαζομένων που αποφασίζουν να γιορτάσουν ταξικά την Πρωτομαγιά

Την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα (φωτογραφία από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το 2011)

Eurokinissi

Την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα (φωτογραφία από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το 2011)
Με ρυθμό που καθημερινά επιταχύνεται οργανώνουν τη δράση τους για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σε όλη τη χώρα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη για να παρθούν απεργιακές αποφάσεις, για να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν πολύμορφες πρωτοβουλίες. Πολλαπλασιάζουν τη δράση τους, με στόχο η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να δώσουν απάντηση τόσο στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι όσο και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει και να εκφυλίσει την 1η Μάη. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Την οργάνωση της απεργίας την Πρωτομαγιά αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, στην προχτεσινή συνεδρίασή της. Στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Οι οικοδόμοι θα τιμήσουν την Πρωτομαγιά σα μέρα απεργίας, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης, τα σωματεία μας να πάρουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες για τον αγωνιστικό, ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη, να δώσουν τη μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας. Ολοι στις αγωνιστικές κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος». Τους προτρέπει «να μιλήσουν έγκαιρα σε όλους τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους για την Εργατική Πρωτομαγιά. Για τον αγώνα που απαιτείται από μας, ώστε να γυρίσει ο ήλιος και να φωτίσει το μέλλον της νέας γενιάς».

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε μια σειρά πόλεις

Αποφάσεις για απεργία και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, έχουν πάρει μέχρι στιγμής η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και τα Σωματεία: Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, Χημικών Βιομηχανιών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».

Για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής μάχης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης αποφάσισε να πραγματοποιήσει εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και γενική συνέλευση, την Τετάρτη 24 Απρίλη στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Καλεί τους εργαζόμενους να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες της εργατικής τάξης, διεκδικώντας κλαδική ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και τις σύγχρονες ανάγκες τους και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Απόφαση για απεργία την 1η Μάη και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική Πλατεία της Καβάλας, έχουν πάρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Κάλεσμα για οργάνωση της απεργίας απευθύνει στους εργαζόμενους η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ: «Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να χτυπηθεί και να υπονομευτεί η Εργατική Πρωτομαγιά. Είναι η μέρα που συμπυκνώνει τους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την εξουσία του κεφαλαίου», αναφέρει και καλεί στη συγκέντρωση της 1ης Μάη, στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου.

Πλούσιος σχεδιασμός από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Να πάρουν μαζικά μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργία καθώς και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ). Στην προκήρυξή του τονίζει: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που τσακίζει τα δικαιώματά μας, να εκφυλίσει και το χαρακτήρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με τη μεταφορά της μετά το Πάσχα, για χάρη των κερδών των μεγαλεμπόρων. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να τη μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Οι μικρέμποροι πρέπει να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα. Δε θα σωθούν από το άνοιγμα μιας μέρας. Δεν λείπουν οι μέρες από το λαό, αλλά τα χρήματα για να ψωνίσει».

Το ΕΚΛ έχει κηρύξει στάση εργασίας μιας ώρας, για τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Απρίλη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στους χώρους δουλειάς. Επίσης, έχει καθορίσει πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά: Την Τρίτη 23 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εργατικό κίνημα - γραμμή ενσωμάτωσης ή ανατροπής - η πείρα της Αργεντινής». Την Παρασκευή, 26 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Λάρισας, πολιτιστικό αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΛ και μουσικούς. Την Τρίτη 30 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, προβολή ταινιών. Την Πέμπτη 9 Μάη, εκδήλωση ενάντια στο φασισμό.

Ακόμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Λάρισας αποφάσισε τη διοργάνωση μουσικοθεατρικής παράστασης, με τίτλο «Γεια σου Περήφανη και Αθάνατη Εργατιά». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Δευτέρα 29 Απριλίου, στις 9 μ.μ., και θα είναι μια διαδρομή στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι, με τραγούδια, χορούς και θεατρικό δρώμενο. Οι συντελεστές της παράστασης συμμετέχουν και στηρίζουν την εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά με προσωπική προσφορά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ