Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Δίνει τα ρέστα του για να χειραγωγήσει το λαό

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο βαράει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου, από τη μια, να χειραγωγεί το λαό και από την άλλη να κερδίζει πόντους στην εκτίμηση της πλουτοκρατίας, θέλοντας να διαχειριστεί τις υποθέσεις της από κυβερνητική θέση. Μετά τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο ΣΚΑΪ, όπου έδωσε τα ρέστα του, διαβεβαιώνοντας μερίδες της αστικής τάξης ότι διαθέτει το μείγμα για να τις βγάλει ενισχυμένες από την κρίση με το λαό στο καναβάτσο, στη εισήγηση προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, αλλάζει τροπάρι και προσπαθεί να κοροϊδέψει το λαό ότι είναι προς το συμφέρον του η διαχείριση που προτείνει.

Οι εξελίξεις στην ΕΕ, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κύπρο, ερμηνεύονται σαν «μια νέα φάση της στρατηγικής των ηγετικών κύκλων της ΕΕ και ειδικότερα της Ευρωζώνης, ενταγμένης στη συνολική προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος από την κρίση υπό την ηγεμονία τους». Για να μην ειπωθεί ότι η στρατηγική παραμένει βαθιά αντιλαϊκή, εξόφθαλμα φιλομονοπωλιακή, πως η διαχείριση της κρίσης παρόλα τα ζόρια της και τους σφοδρούς ανταγωνισμούς, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου.

Ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε πει στον ΣΚΑΪ ότι κριτήριο επιλογής συμμάχων για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η εναντίωση στη Γερμανία, όπως κάνει για τα δικά της συμφέροντα η Αμερική, η εισήγηση στην ΚΠΕ εκτιμά ότι «οι διεθνείς συμμαχίες και συνεργασίες, για να είναι αποτελεσματικές, πρέπει να γίνονται στη βάση συγκεκριμένων αρχών και κοινών επιδιώξεων, μακριά από τη λογική "ο αντίπαλος του αντιπάλου μου είναι φίλος μου" που διαψεύδεται καθημερινά όπως στην περίπτωση των συμφωνιών με το Ισραήλ».

Και στην μια και στην άλλη περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει ότι τις συμμαχίες και τις αντιπαλότητες στον καπιταλισμό δεν τις καθορίζει καμιά πολιτική αρχών και αμοιβαίου συμφέροντος, αλλά οι βλέψεις των μονοπωλίων, σε βάρος πάντα των λαών. Στην εισήγηση προαναγγέλλεται ακόμα δράση ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις συμμαχιών σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο με συνεκτικό στοιχείο το «να φύγει η κυβέρνηση» για να έρθει μια άλλη του ΣΥΡΙΖΑ, για να οδηγήσει από άλλο δρόμο την πλουτοκρατία έξω από την κρίση και το λαό στον γκρεμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πονοκεφαλιάζει» για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων(2014-02-01 00:00:00.0)
Υποψηφιότητες - ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής δυσαρέσκειας(2010-09-09 00:00:00.0)
Τεταμένο το κλίμα ενόψει συνεδρίου(2010-03-16 00:00:00.0)
Δεν αμβλύνθηκαν οι αντιπαραθέσεις(2009-07-14 00:00:00.0)
Σε αντιπαράθεση τάσεις και συνιστώσες(2009-07-10 00:00:00.0)
Οι αντιπαραθέσεις καλά κρατούν...(2009-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ