Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στρώνει το έδαφος για νέα μέτρα

Πιέζει να κλείσουν όλες οι αντιλαϊκές εκκρεμότητες, προκειμένου να εκταμιευθούν οι δόσεις

Την αταλάντευτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την επιβολή του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων, «προκειμένου να κλείσουν το ταχύτερο δυνατόν» οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, διατύπωσαν και χτες στελέχη της Ιπποκράτους. Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φουντώνει η συζήτηση για «τυχόν αποκλίσεις» στους δημοσιονομικούς στόχους που θα σημαίνουν νέο καταιγισμό μέτρων εναντίον του λαού.

Συγκεκριμένα, σε χτεσινό σημείωμα του ΠΑΣΟΚ, καλεί την κυβέρνηση να «κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα με την τρόικα, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση και πλήρης και κανονική καταβολή όλων των δόσεων». Στο όνομα της εκταμίευσης των δόσεων, το ΠΑΣΟΚ καλεί σε κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με ένταση της φοροληστείας, μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

Παράλληλα, και ενώ κυβέρνηση - τρόικα ετοιμάζουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται δήθεν να διαφωνεί με το ενδεχόμενο «να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα» και προτείνει «επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Ε. Βενιζέλος όσο και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχουν ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και την τρόικα για «τρύπα από την υστέρηση εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών που εκτιμάται από 2,5 μέχρι 3,2 δισ.», τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με οριζόντιες περικοπές σε δαπάνες. Οι αναφορές του ΠΑΣΟΚ περί «επιμήκυνσης» του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ουσιαστικά προαναγγέλλουν την επιβολή νέων βαρών στις πλάτες του λαού.

Την πρόθεσή του να παραστεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ», εάν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους στις ΗΠΑ, μετέφερε χτες ο Γ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον κάλεσε να καταθέσει την επόμενη Τρίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός, που βρίσκεται στην Αμερική, είπε ότι «αν τελικά δεν καταφέρει να παραστεί, θα καταθέσει υπόμνημα προς τα μέλη της Προανακριτικής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ