Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο λαός να απομονώνει τους χρυσαυγίτες

Την αντίδραση του κόσμου ξεσήκωσαν τα φασιστοειδή στα Χανιά, όταν επιτέθηκαν και χτύπησαν εργάτες, δείχνοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, το πόσο συστημικοί είναι. Η απάντηση του κόσμου άμεση, τους έθεσαν στο περιθώριο, χωρίς δεύτερη συζήτηση. Την απομόνωση βίωσαν οι νεοναζί και στη Θάσο. Πηγαίνοντας εκεί να πουλήσουν τη χολερική φιλανθρωπία τους, γνήσια συστημικοί, να εθίσουν τα λαϊκά στρώματα στα συσσίτια της ελεημοσύνης, κατευνάζοντας τη λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική που τα εξαθλιώνει, οι λαϊκοί άνθρωποι του νησιού αντέδρασαν δυναμικά στην παρουσία φασιστοειδών στον τόπο τους. Συγκεκριμένα, χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν στο χωριό Ποταμιά για να διανείμουν τρόφιμα. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία. Φωνάζοντας συνθήματα εμπόδισαν το φορτηγό να ξεφορτώσει. Απομόνωσαν σε μια γωνιά τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τους είπαν ότι δεν επιθυμούν τη διανομή τροφίμων, ζητώντας τους παράλληλα να εγκαταλείψουν το χωριό. Στα πανό που κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα όπως «Ο φασισμός δεν θα περάσει» και «Ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες»... Οι χρυσαυγίτες φέρεται να ετοιμάζουν ανάλογη εμφάνιση και στο χωριό Παναγία. Ωστόσο οι κάτοικοι τους έχουν ήδη διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι φασίστες, όπως το έχει αποδείξει η ίδια η Ιστορία, το δάσκαλό τους το βρίσκουν από το λαό. Το είδαμε πρόσφατα και στην Τσαριτσάνη της Λάρισας, όπου ο ίδιος ο λαός δεν επέτρεψε στους νεοναζί να λερώσουν με την παρουσία τους εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν εκεί το Μάρτη του 1943 από τα στρατεύματα κατοχής. Με το που έγιναν αντιληπτοί οι χρυσαυγίτες, οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν έντονα, απαιτώντας την αποχώρηση των φασιστοειδών, και τα κατάφεραν. Το είδαμε και στην Πάρο, όταν κάτοικοι και φορείς αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά σε μάζωξη φασιστοειδών στο νησί τους, οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία φασιστοειδών στον τόπο τους, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Παριανοί, γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί, νεολαίοι, εργαζόμενοι. Το είδαμε και αλλού, σε γνήσιες λαϊκές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Παίρνοντας την απάντησή τους από το μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους συμμάχους του. Με αγωνιστικό πνεύμα, αυξημένη λαϊκή επαγρύπνηση και πολιτική απάντηση στις όποιες ενέργειές τους. Ξεσκέπασμα του τι και ποιους εξυπηρετούν οι νεοναζί πίσω από τις άσφαιρες ρητορείες τους, τα συσσίτια της ελεημοσύνης. Αποκάλυψη καθημερινά στους χώρους εργασίας και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά και στις σχολές, του βρώμικου ρόλου που παίζουν ως μπράβοι ενός συστήματος σε βαθιά σήψη. Σε συνάρτηση με τον καθημερινό αγώνα για να γίνει ο λαός κύριος στον τόπο του και στον πλούτο που με το μόχθο του παράγει.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ