Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Ρίχνονται στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων

Σε προχτεσινή σύσκεψη των σωματείων της Αττικής εγκρίθηκε το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Από πρόσφατη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση
Από πρόσφατη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση
Στη μάχη για την υπεράσπιση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ρίχνονται οι ηλεκτροτεχνίτες. Την Τετάρτη έγινε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών, ύστερα από αίτημα της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ηλεκτροτεχνιτών» (ΔΑΣΗ), η οποία συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλα τα σωματεία της Αττικής.

«Η μάχη για τη ΣΣΕ δεν είναι μεμονωμένη και αποσπασματική», τονίζεται στο ψήφισμα που ενέκρινε η σύσκεψη. Και επισημαίνεται: «Μπροστά στη συνεχιζόμενη και συντονισμένη επίθεση από την τρικομματική κυβέρνηση, την ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία, που κάνει αβάσταχτη τη διαβίωσή μας με συνεχόμενα χαράτσια, φοροληστεία, με εν μέρει εξαίρεση του κλάδου από τα ΒΑΕ, διάλυση του Ασφαλιστικού, διόγκωση της ανεργίας, τους νέους συναδέλφους κάτω τον 25 χρόνων να ρίχνονται στον Καιάδα της εκμετάλλευσης και τις σχεδόν απλήρωτης εργασίας είναι απαραίτητο να πάρουμε πρωτοβουλίες. Να πάρει σάρκα και οστά η οργάνωση αγώνων για την απόκρουση της σχεδιασμένης αυτής κυβερνητικής πολιτικής - που τα υποτάσσει όλα, με τη φωτιά και το σίδερο, στην προστασία των μονοπωλιακών ομίλων. Κάτι που απαιτεί αγώνες με σχέδιο, με καλή προετοιμασία των εργαζομένων, συμμαχία, κλιμάκωση, κατάλληλη διαφώτιση στους συναδέλφους, συλλογική ευθύνη, προετοιμασία για εναλλαγή μορφών πάλης, πρόβλεψη και ετοιμότητα χειρισμών μπροστά σε κάθε είδους σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ηλεκτροτεχνίτες διεκδικούν:

1) Υπογραφή ικανοποιητικής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την εργατική τάξη και γενικότερα το λαό (στα επίπεδα του 2010 - 751,41 ευρώ). Αν αφήσουμε να υλοποιηθεί η επιχείρηση κατάργησης της ΕΓΣΣΕ, οι συνέπειες στους μισθούς των εργαζομένων και για εμάς τους ίδιους, θα είναι ολέθριες, μιας και οι διαπραγματεύσεις των κλαδικών ΣΣΕ, πραγματοποιούνται με οδηγό την ΕΓΣΣΕ. Ακόμα θα επηρεαστεί και το σύνολο των συντάξεων.

2) Καμία μείωση στις κλαδικές μας ΣΣΕ.

3) Η εφαρμογή τους να είναι υποχρεωτικά εκτελεστή για κάθε εργοδότη, είτε ανήκει, είτε όχι σε εργοδοτική οργάνωση σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

4) Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που χωρίζει τους νέους εργαζόμενους σε πάνω και κάτω των 25 ετών.

5) Αμεσα μέτρα ανακούφισης και προστασίας των ανέργων.

6) Αρση των επιτάξεων και επιστρατεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ