Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργανώνονται ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά

Σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη καλεί η Επιτροπή Αγώνα

Με κινητοποιήσεις και προσπάθεια να συντονίσουν τη δράση τους απαντούν οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στην επίθεση στα δικαιώματά τους
Με κινητοποιήσεις και προσπάθεια να συντονίσουν τη δράση τους απαντούν οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στην επίθεση στα δικαιώματά τους
«Σταγόνα που ξεχείλισε» το ποτήρι έγινε για τους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, η νέα μείωση που από την 1η Απρίλη ρίχνει το μεροκάματό τους κάτω από τα 14 ευρώ. Παράλληλα, η κατάργηση του δώρου Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, πλήττει τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες που κάνουν την πρακτική τους στους δήμους και στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Η Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί προχωρά σε μάζεμα υπογραφών, για να γίνει Γενική Συνέλευση το απόγευμα της Τρίτης και το κάλεσμά της για «οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά» συναντά θετική ανταπόκριση από δεκάδες σπουδαστές.

«Το πρωί δουλεύουμε και το απόγευμα πάμε σχολείο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, ενώ τονίζει πως οι περισσότεροι σπουδαστές συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι ή απλήρωτοι. Στα παραπάνω προστίθεται και η κοροϊδία: «Καθημερινά ακούμε με κάθε αφορμή και ευκαιρία πόσο "τυχεροί" είμαστε που έχουμε δουλειά, άσχετο αν μερικοί από μας δεν έχουμε βρει ακόμα ή άλλοι πληρωνόμαστε κάθε 3 μήνες».

Οι σπουδαστές που συσπειρώνονται στην Επιτροπή υπογραμμίζουν: «Ο καθένας από μας έχει ευθύνη να μπει στη μάχη, να δώσουμε τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Οσο μένουμε αμέτοχοι και ανοργάνωτοι θα έρθουν και άλλες μειώσεις και άλλα μέτρα θα παίρνονται καθημερινά. Τώρα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανώνουμε την πάλη μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ